• Home
  • Новини
  • На енергоблоці №2 Зміївської ТЕС розпочато пусконалагоджувальні роботи
На енергоблоці №2 Зміївської ТЕС розпочато пусконалагоджувальні роботи

Вчора, 30 травня 2017 року, випереджаючи графіки, на енергоблоці ст. № 2 Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» завершено комплекс будівельно-монтажних робіт з технічного переоснащення систем подачі, приготування та спалювання антрацитового палива з переведенням котлоагрегатів на використання вугілля марки «Г» і «ДГ» та о 12:19 успішним підключенням до мережі ОЕС України розпочато етап пусконалагоджувальних робіт для підготовки основного і допоміжного обладнання до комплексного випробування.

Згідно наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 31.10.2016 № 648 (із змінами, внесеними наказом Міненерговугілля від 14.04.2017 №273) введення енергоблоку ст. № 2 в промислову експлуатацію передбачено до 1 вересня 2017 року. Енергоблок №5 Зміївської ТЕС має бути переведено на марку «Г» до 15 вересня 2017 року.

Таким чином Зміївська ТЕС першою в Україні переходить з дефіцитного енергетичного вугілля марок «АШ» та «П» на використання вугілля газової групи, що є вкрай важливим проектом в підвищенні енергонезалежності і енергобезпеки не тільки Зміївської ТЕС, а й всієї об’єднаної енергосистеми України. Це, в свою чергу, покращить збут вугледобувним підприємствам України та забезпечить теплом жителів селища Слобожанське.

Керівництво ПАТ «Центренерго» висловлює подяку за дострокове виконання пуску енергоблоку та бажає професійному колективу Зміївської ТЕС та всім причетним до реалізації проекту організаціям успіхів та подальшого процвітання.

Паралельно з технічними роботами на Зміївській ТЕС іде накопичення складських запасів вугілля. На сьогодні його обсяги складають понад 110 тис. т., що забезпечить подальшу роботу електростанції, та стабільне проходження опалювального сезону 2017/2018 рр.

ПАТ «Центренерго» має плани подальшого впровадження кроків зі збільшення частки використання вугілля марок «Г» та «ДГ» в балансі палива на електростанціях Товариства.