• Home
  • Новини
  • ПАТ «Центренерго» готове до проходження опалювального сезону 2021-2022 рр.
ПАТ «Центренерго» готове до проходження опалювального сезону 2021-2022 рр.
ПАТ “Центренерго” протягом серпня-вересня провело розрахунки прогнозного паливного балансу та уклало відповідні контракти щодо постачання вугільної продукції, що дозволить забезпечити стабільне проходження опалювального сезону 2021-2022 років. 
 
В структурі закупівель вугілля основну питому вагу складає ресурс державних вугледобувних підприємств України, які прийняли на себе зобов’язання щодо постачання 200-220 тис. тонн вітчизняного вугілля щомісячно. ПАТ “Центренерго” своєчасно та в повному обсязі розраховується з держшахтами, залишаючись основним споживачем вугілля їх видобутку. З державними українськими виробниками укладено  контракти загальним обсягом 1,5 млн тонн. 
 
Окрім того, з метою балансування пікових навантажень у осінньо-зимовий період, було укладено зовнішньоекономічні контракти щодо постачання вугілля з Польщі, США та Казахстану. Зокрема, протягом опалювального сезону має надійти понад 350 тис. тонн вугілля польского видобутку, 100 тис. тонн - казахського, а також 37,5 тис. тонн вугілля американських виробників, яке має бути поставлене у листопаді-грудні. 
 
Наразі продовжуються перемовини щодо збільшення та гарантування постачання вугільної продукції  з рядом великих виробників та трейдерів зазначених країн.
 
“Стабільне проходження опалювального сезону - перший пріоритет для державної теплової генерації. Минулої зими саме блоки “Центренерго” забезпечили баланс енергосистеми в період різкого падіння температур та пікового споживання, поки енергоблоки атомної та приватної теплової генерації залишалися в аварійних ремонтах. Наразі обсяг законтрактованого вугілля є повністю достатнім для роботи компанії в наступні місяці”, - зазначили у дирекції ПАТ «Центренерго».