• Home
  • Новини
  • ПАТ “Центренерго” обмежило постачання електроенергії ТОВ “Юнайтед Енерджі”
ПАТ “Центренерго” обмежило постачання електроенергії ТОВ “Юнайтед Енерджі”

ПАТ “Центренерго” у 5 разів знижує обсяг постачання електроенергії ТОВ “Юнайтед Енерджі” через наявність протермінованої заборгованості.

Станом на середу, 3 березня, компанія “Юнайтед Енерджі” має протерміновану заборгованість згідно договору купівлі-продажу електроенергії від 29.12.2020р. у розмірі 725 млн грн. Наявність заборгованості призвела до неможливості ПАТ “Центренерго” вчасно здійснити оплати за постачання вугілля.

Відтак, було прийнято рішення обмежити відпуск електроенергії зазначеній компанії. У випадку, якщо частина заборгованості у розмірі щонайменше 234 млн грн. не буде погашена до кінця операційного дня 03.03.2021, ПАТ “Центренерго” може повністю призупинити відпуск електроенергії ТОВ “Юнайтед Енерджі” з 04.03.2021.

Вчора, 2 березня,  частина електроенергії ПАТ «Центренерго» була реалізована під час першого виходу підприємства на ринок “на добу наперед” після оновлення менеджменту. Вартість 1 кВт-год склала 1,53 грн - на 32% більше, ніж ціна продажу за двостороннім договором з ТОВ «Юнайтед Енерджі». Це перший крок нового керівництва з виконання завдання фінансового оздоровлення компанії.