• Home
  • Новини
  • ПАТ «Центренерго» поглиблює співпрацю з ТБ «УЕБ»
ПАТ «Центренерго» поглиблює співпрацю з ТБ «УЕБ»

ПАТ «Центренерго» та ТБ «Українська енергетична біржа» уклали Меморандум про взаємодію та співробітництво, що засвідчує намір ПАТ «Центренерго» реалізовувати на аукціонах ТБ «УЕБ» значний обсяг виробленої електроенергії. 

Як зазначено у тексті Меморандуму, його метою є досягнення позитивних результатів в сфері задоволення потреб учасників ринку щодо купівлі електричної енергії за двосторонніми договорами на аукціонах, організацію та проведення яких забезпечує Українська енергетична біржа.

Меморандумом затверджено графік продажів ПАТ «Центренерго», яким передбачено у період з 14 травня по 21 липня поточного року проведення 10 аукціонів продажу електроенергії базового навантаження з різним графіком постачання, 7 з яких мають відбутися вже до кінця травня. Крім того, 17 травня відбудеться аукціон з продажу електроенергії пікового навантаження (з 8:00 до 23:00) у період червня - вересня.

Для ПАТ «Центренерго» підписання Меморандуму передбачає надійну та результативну співпрацю з Українською енергетичною біржою в організації та проведенні прозорих та конкурентних торгів, що забезпечуватиме формування справедливих цін, які відповідають реальній вартості електроенергії в країні. 

«Підписаний Меморандум є гарантією надійних партнерських відносин між ПАТ «Центренерго» та ТБ «УЕБ» і важливим етапом у побудові ефективної моделі роботи компанії. Наша оновлена стратегія торгів передбачає продаж електроенергії дрібними лотами, отже велика кількість кінцевих споживачів мають змогу самостійно забезпечити себе необхідним ресурсом. Ми високо цінуємо внесок УЕБ у розвиток біржової торгівлі, і я впевнений, що наша співпраця стане поштовхом для подальшого розвитку ринку електроенергії в Україні», - зазначив Член Дирекції  (Директор) ПАТ «Центренерго» Володимир Галущак.

Меморандум про взаємодію та співпрацю між ТБ «Українська енергетична біржа» та ПАТ «Центренерго» набув чинності з моменту підписання.