• Home
  • Новини
  • ПАТ «Центренерго» приймає шосте судно з імпортним вугіллям
ПАТ «Центренерго» приймає шосте судно з імпортним вугіллям

В Україну прибуло чергове судно класу Panamax з австралійським енергетичним вугіллям для потреб генерації ПАТ «Центренерго». 11 лютого балкер «Wadi safaga» пришвартувався в одеському порту «Южний». Загальний обсяг поставки становить 78 тис тонн. Розвантаження триває.

Найближчими днями вугілля буде відправлено залізничним транспортом на теплоелектростанції Компанії. Стабільні поставки імпортного вугілля разом з вугіллям, відвантаженим державними підприємствами, підпорядкованими Міністерству енергетики України, дають можливість стало працювати ТЕС ПАТ «Центренерго» в період проходження ОЗП 2021/2022.

За останні три місяця ПАТ «Центренерго» отримала морським шляхом та поставила на свої ТЕС  378 тис тонн імпортного енергетичного вугілля в рамках укладених контрактів з міжнародними трейдерами.

Як вже повідомлялося, обсяг законтрактованого ПАТ «Центренерго» імпортного вугілля на лютий-березень 2022 року складає 677 тис тонн. Протягом лютого компанія очікує ще три судна загальним об’ємом 374 тис тонн з Австралії, Колумбії та ПАР.