• Home
  • Новини
  • ПАТ «Центренерго» збільшує продаж своєї електроенергії на «ринку на добу наперед»
ПАТ «Центренерго» збільшує продаж своєї електроенергії на «ринку на добу наперед»

Останніми часом у ЗМІ набула розголосу інформація, щодо штучного створення дефіцитів електроенергії на найбільш ліквідному ринку - «ринку на добу наперед». Також відзначалося, що до такої ситуації призвела значна монополізація, як вугільної галузі, так і сегменту теплоелектростанцій (ТЕС). У вересні на «ринку на добу наперед» дефіцити виникали майже у всі години доби, а у деякі години доби споживачі могли купити лише 30%-40% електроенергії від своїх потреб, що призводило до нестабільності та цінового зростання.

Ринкова частка ПАТ «Центренерго» серед компаній теплової генерації складає менше 20%. Проте у зв’язку із необхідністю покриття дефіцитів на «ринку на добу наперед» компанія вирішила, що починаючи з листопада 90% своєї електроенергії буде продавати на «ринку на добу наперед». Таким чином, інформуємо своїх партнерів та контрагентів, що по двосторонніх контрактах компанією буде продаватися не більше 10% електроенергії, що буде вироблена у листопаді.

За липень-вересень ПАТ «Центренерго» збільшило місячний виробіток електроенергії на 31% з 821 млн кВт-год у липні до 1 076 млн кВт-год. у вересні. У жовтні запланований виробіток на рівні 1 400 млн кВт-год, що на 71% більше, аніж у липні та на 30% більше, аніж у вересні. Таке збільшення виробництва компанії покращує конкуренцію на ринку, зменшує потенційні дефіцити та забезпечує країну власним виробництвом електроенергії.


В.о. генерального директора ПАТ "Центренерго"
В.І. Потапенко