Реалізовані інвестиційні проекти
Реалізовані інвестиційні проекти

Теплові електричні станції ПАТ «Центренерго» мають значний фізичний знос генеруючого устаткування, що пов'язаний із граничною межею напрацювання.

Для забезпечення стабільної роботи основного та допоміжного обладнання, підвищення встановленої потужності і розширення маневрового діапазону, коефіцієнту корисної дії енергоблоків та зменшення негативного впливу на навколишнє середовище розпорядженням Кабінету Міністрів України від 08.09.2004 р. №648-р «Про заходи щодо реконструкції та модернізації теплоелектростанцій і теплоелектроцентралей» схвалений план реконструкції енергоблоків.

Відповідно до зазначеного плану у 2002-2005 рр. реалізовано міжнародний проект під керівництвом консорціуму європейських компаній по реконструкції енергоблока №8 Зміївської ТЕС кошторисною вартістю 64 млн. євро та у 2013-2015 рр. - на базі підприємств харківського вітчизняного енергомашинобудування по реконструкції енергоблока №2 Трипільської ТЕС кошторисною вартістю 947 млн. грн.

На даний час на реконструйованому енергоблоці №2 Трипільської ТЕС здійснюється будівництво першої в Україні пілотної напівсухої сіркоочистки по технології фірми Rafaco (республіка Польща) кошторисною вартістю 582 млн. грн. Завершення пілотного проекту очікується в І півріччі 2019 року.