• Home
  • Новини
  • Третина теплової генерації припала на "Центренерго"
Третина теплової генерації припала на "Центренерго"

З огляду на суспільну потребу в об’єктивній інформації щодо ситуації у вітчизняній електроенергетиці, ПАТ «Центренерго» повідомляє: запаси вугілля на теплоелектростанціях державної енергогенеруючої компанії станом на початок осінньо-зимового періоду 2020-21 р.р. втричі перевищували гарантовані запаси.

За офіційною інформацією Міністерства енергетики України від 07 вересня 2020 року, перед початком опалювального сезону на складах теплової генерації України загалом зберігалося 2564,1 тис. т вугілля. В тому числі, на складах ТЕС ПАТ «Центренерго» - 601 тис. т. або 23% від усіх запасів теплової генерації.

При цьому, в листопаді 2020 року ТЕС ПАТ «Центренерго» виробили 134,32% від прогнозного балансу виробництва електроенергії, затвердженого Міністерством енергетики України, та 30,3% від усієї теплової генерації України, у грудні – 153,38% від прогнозного балансу та 29,15% від усієї теплової генерації України.

Відтак, понадпланово було використано 362 тисячі тонн вугілля.

Наразі ПАТ «Центренерго»  - єдина генерація, яка виконує вимоги диспетчерів ОСП щодо підтримання стабільності енергосистеми. При цьому підключення до енергомережі блоків на газі не є ініціативою ПАТ «Центренерго», це форс-мажорна ситуація для компанії та вимушений крок заради збереження енергетичної безпеки України.