• Home
  • Новини
  • «Центренерго» розгляне можливість приєднання шахт після їх аудиту
«Центренерго» розгляне можливість приєднання шахт після їх аудиту

ПАТ «Центренерго» зацікавлене у діях, спрямованих на створення у своєму складі спільно з найбільш ефективними вугледобувними підприємствами вертикально інтегрованої компанії із замкнутим циклом виробництва.

Такий стратегічний крок дозволить державній енергогенеруючій компанії досягти конкурентної собівартості одиниці електроенергії.

Водночас ми наголошуємо на обов’язковій та необхідній умові для цього процесу – проведення попереднього аудиту шахт, і лише за його результатами передачу державній енергогенеруючій компанії виключно економічно перспективного вуглевидобутку. При цьому всі соціальні та боргові зобов’язання попередніх власників мають бути погашені до моменту передачі.

Державна енергогенеруюча компанія ПАТ «Центренерго» має не лише залишатися гарантом балансу в об’єднаній енергосистемі України та збереження всієї вугільної галузі, а й стати рентабельною та інвестиційною привабливою – такими є інтереси держави.

Переконані, що Міністерство енергетики також підтримає рішення про необхідність проведення аудиту.

Водночас, дуже важливим є фактор соціального захисту шахтарів із економічно неперспективних підприємств, про яких, ми впевнені, гідно подбають профільні структури державної виконавчої влади відповідно до передбаченої Урядом Концепції трансформації вугільних регіонів.

У свою чергу наша компанія готова активно долучитися до створення вертикально інтегрованої структури на всіх етапах її розбудови.