• Home
  • Новини
  • Забезпечення соціального діалогу через виконання Колективного договору
Забезпечення соціального діалогу через виконання Колективного договору

5 грудня відбулася загальна конференція трудового колективу ПАТ «Центренерго». В засіданні взяло участь 72 делегати від трудових колективів – Трипільської ТЕС, Вуглегірської ТЕС, Зміївської ТЕС, ВП «Ременерго» та Апарату управління ПАТ «Центренерго». У ході конференції делегати обговорили виконання у 2019 році умов Колективного договору 2019-2021 років.

Вищезгаданому заходу передували конференції трудових колективів у відокремлених підрозділах, на яких були запропоновані пропозиції та зміни до Колективного договору.

Голова комісії з перевірки виконання умов Колективного договору ПАТ «Центренерго» Ярослав Громко дав загальну оцінку роботи Товариства протягом цього року. Зокрема у своїй доповіді він зупинився на виробничих питаннях, забезпеченні відокремлених підрозділів паливом та виконанні фінансово-економічних показників. Ярослав Андрійович також розповів про реалізовані за звітній період проекти по переведенню енергоблоків Зміївської ТЕС та Трипільської ТЕС на спалювання газової групи вугілля, завершення будівництва сіркоочистки димових газів на енергоблоці  Трипільської ТЕС. Окремою темою доповіді стало виконання умов  Колективного договору в частині забезпечення спецодягом та поліпшення умов праці на Вуглегірській та Зміївській ТЕС, забезпечення кваліфікованими кадрами та підвищення оплати праці. На завершення виступу Ярослав Андрійович подякував трудовим колективам відокремлених підрозділів за сумлінну працю і побажав впевненої, стабільної роботи в сьогоднішній непростий час та особистих успіхів.

Голова Ради профкомів ПАТ «Центренерго» Олександр Шевчук у своїй співдоповіді по виконанню Колективного договору відзначив роботу щодо забезпечення засад соціального захисту працівників, оздоровлення робітників та дітей тощо.

Делегати трудового колективу визнали роботу Адміністрації та Ради профспілкових комітетів і членів трудового колективу Товариства з оцінкою «добре».

Під час обговорення питань порядку денного конференції виступили: Оксана Дученко – голова ППО ВП «Ременерго»; Наталія Корольчук – комірник ХЦ ТпТЕС; Валерій Воробйов – ст. майстер ЦТАВ ВгТЕС; Олександр Іванов – інженер ЦТАВ ЗмТЕС. Всі виступаючі оцінили на достатньо високому рівні роботу Адміністрації та Ради профкомів Товариства.

Делегати заслухали та затвердили Акт робочої комісії по перевірці виконання умов діючого Колективного договору. Зміни та доповнення до Колективного договору на 2019-2021 роки, які надійшли від трудових колективів структурних підрозділів в ході проведення конференції, погоджені комісією ПАТ «Центренерго» та затверджені на конференції ПАТ «Центренерго» будуть внесені в Колективний договір до 01.01.2020 року. Пропозиції, які надійшли під час проведення конференції, будуть розглянути комісією ПАТ «Центренерго» в установленому порядку і в разі  їх затвердження, будуть внесені в Колективний договір до 01.03.2020 року.

Учасники конференції постановили основним завданням Дирекції та Ради профкомів ПАТ «Центренерго» вважати мобілізацію колективу на виконання виробничих програм, модернізації виробництва, підвищення продуктивності праці, безаварійну роботу, забезпечення безпечних умов праці, зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище, підвищення рівня соціальної захищеності працівників компанії, безумовного виконання правил техніки безпеки та охорони праці працівниками Товариства.