Зі святом тебе, Українко!

Свято Дня міста є одним з найбільш улюблених і очікуваних для мешканців. В цей день всі ми згадуємо основні віхи історії Українки.

Те, як 8 липня 1962 року поста­новою Ради МІіністрів СРСР було затверджено завдання на про­ектування Трипільської ДРЕС та типи основного обладнання і види палива. І4я дата вважається по­чатком будівництва Трипільської ДРЕС.

Паралельно зі споруджен­ням електростанції розпочало­ся будівництво міста-супутника Українки. Саме завдяки енергети­кам в місті з'являлися перші шко­ли, лікарня, висотні будинки.

Щороку, з особливою теплотою і вдячністю ми згадуємо тих, хто стояв біля витоків будівництва електростанції і міста. Упевнені, що в ті далекі роки вони мріяли побудувати таке місто, яким би змогло пишатися ще не одне покоління.

7 вересня, в рамках фести­валю «Рій подій» (відзначення 52-ї річниці Українки), були представлені локації: «Квіткова комора», Фестиваль повітряних куль, вулична їжа, куточок від ВО «Шанс для лап», ігровий майдан­чик для дітей від Трипільського пакувального комбінату, цікаво облаштований будинок книги від Української міської бібліотеки та багато-багато іншого.

«Подорож у минуле - історія будівництва Трипільської ТЕС» - саме під такою назвою була презентована святкова локація від електростанції. Своїми історичними світлинами та поди­хом з минулого вона привернула до себе увагу багатьох українчан та гостей міста. Щиро вдячні Олені Маняці за підготовку та презентацію локації.

Цьогоріч працівники ТпТЕС ак­тивно взяли участь в святковій ході. Енергетики урочисто прой­шлися вулицями рідного міста, зустрілися та поспілкувалися з колегами й друзями, на­солодилися виступами талантів з Українки та за­прошених гостей (Володи­мир Карафєтов й Аіуозіїа) й на завершення святко­вого дня спостерігали за «кольоровим димом». А 8 вересня, на вули­цях нашої прекрасної Українки з'явилися ретро-автомобілі, за­вдяки яким усі присутні отримали прекрасну нагоду здійснити неза­бутню подорож на 60-100 років у минуле. Дякуємо Олександру Заярному та працівникам АТЦ за активне представництво нашої електростанції на святі. «Дякуємо за участь в нашій красивій колоні ретро-автомобілів! Ви були нашою родзинкою!», - розповіла у себе на сторінці Асоціація розвитку Спорту і Туризму України.

Шановні працівники, друзі та колеги! Сер­дечно вітаємо всіх з 52-ю річницею м.Українка, історія міста нерозривно пов'язана зі спорудженням Трипільської ТЕС! Адже електростанція стала містоутворюючим підприємством, завдяки якому виникло, розбу­довувалося та розквітло чарівне містечко Українка.

Усі досягнення, якими ба­гата Українка, складаються з щоденної праці, знань і талантів ї'і жителів. Колектив електростанції дякує кожному з жителів за всі добрі справи, вчинки, наміри та починання, спрямовані на розви­ток та благоустрій рідного міста, покращення добробуту містян.

Нехай зростає та процвітає наше улюблене місто! Хай щастя, любов і достаток живуть у кожно­му домі та в кожній родині. Нехай Господь своєю щедрою рукою завжди благословляє наше місто, ваші оселі та родини, дарує нам мир і спокій та порозуміння.

О.Білоус
"Дніпровський енергетик" - видання
ПАТ "Центренерго" Трипільська ТЕС
№ 17 (205) 13 вересня 2019 року