Зробимо наших дітей щасливими!

8 серпня на літнє оздоровлення в м. Бердянськ, ДОЦ «Красная гвоздика», путівки куди придбав профспілковий комітет Вуглегірської ТЕС, відправилось 25 дітей працівників підприємства. Для вихованців табору передбачені заходи щодо зміцнення здоров’я дітей з максимальним перебуванням їх на свіжому повітрі та достатнім руховим режимом протягом дня.

Дитячий оздоровчий центр «Красная гвоздика» зустрів делегацію дітей працівників ВТЕС привітною атмосферою, просторою, чисто прибраною, з великою кількістю трояндових клумб територією. Дітей, які були в дорозі більш ніж вісім годин, швидко розмістили за віковими категоріями по загонах, погодували та повели знайомитися з новими друзями та вожатими в корпуси. Після знайомства – обов’язкова «тиха година», коли діти мали змогу відпочити після дороги; в корпусі – сонна тиша, у великих загальних холах з телевізорами і м’якими килимами та подушками на полу – тимчасова порожнеча. В кімнатах дітей розміщено по п’ятеро, кімнати просторі, з новими меблями, в корпусах просторі холи, роздільні санвузли, душові. Обід був смачний (мали змогу переконатися в цьому особисто), персонал привітний та організований.

А за кілька годин після приїзду на дітей чекало ласкаве море, довгоочікуване купання, цілющі сонячні ванни, великий дрібно піщаний пляж та цікаве літнє життя в таборі. Як попередили мене вихователі загону, в якому відпочиває мій син, для дітей підготували різноманітну програму для відпочинку, тож дітям не буде коли сумувати за домом. І дійсно, син дзвонить мені навіть не кожен день, а тривалість дзвінків – не більше двох хвилин. Саме за цей час я встигаю поставити кілька запитань: про їжу (6 разів в день), спортивне життя, та «Додому не хочеш?» Кожна розмова закінчується скоромовкою: «Все мама, не маю часу, я вже біжу»

Наразі діти також продовжують оздоровлення та відпочинок в дитячому таборі «Шоколад» у м.Святогірськ.

Крім того, що кожна зміна в «Шоколаді» - це гучно, весело, цікаво,  яскраво та неповторно, це і нові напрямки оздоровлення дітей.

Так, у цьому році в ДУОіО «Шоколад» медичний пункт перетворився в медичний центр, оснащений за останніми вимогами сучасної медицини, а також відкрилася соляна кімната. Це справжні соляні блоки, скріплені між собою насиченим розчином солі, вбудовані прямо в сіль різнокольорові світильники, які дозволяють поєднати галотерапію з фотолікуванням; а також сучасна система вентиляції та кондиціонування, яка дозволяє забезпечити оптимальний (необхідний для лікування в галокамере) рівень вологості і температури.

Кам'яна сіль -  унікальна природна речовина, що цілюще впливає на здоров’я дітей, які живуть у промисловому регіоні і від цього, на жаль, не стають більш здоровими.  

Загалом літнім оздоровленням на Вуглегірській ТЕС в цьому році охоплено 176 дітей, батьки яких працюють на підприємстві, з них для 29 дітей профспілковий комітет ВТЕС придбав  путівки в «Красную гвоздику», для 147 – у «Шоколад». Батьки дітей дуже задоволені тим, що діти цього літа мали змогу відпочити на вибір або в цілющих лісах Святогір’я, або на свіжому морському повітрі. Адже ці два дитячих оздоровчих центра, з якими вже давно співпрацює наша профспілка, – неодмінна умова щасливого дитинства та літнього відпочинку. Пам’ятаєте твердження: «Якщо хочеш виростити дитину гарною людиною – зроби її щасливою»?..

Безпальчук Людмила,

"Енергетик" - видання
ПАТ "Центренерго" Вуглегірська ТЕС
№ 10 (1446) 21 серпня 2019 року