Живи та працюй в Україні!

14.05.2018

Обухівський міськрайонний центр зайнятості продовжує проведення ряду заходів в рамках загальнообласної акції під гаслом «Живи та працюй в Україні!». Щоб підвищити престиж робітничих професій та ознайомити учнів з роботою одного з провідних підприємств Обухівщини 18 квітня 2018 року організовано та проведено для 29 учнів 8-А та 8-Б класів Трипільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів професіографічну екскурсію на Трипільську ТЕС ПАТ «Центренерго».

Це одне з ринкоутворюючих підприємств Обухівського району, яке є найбільшим енергогенеруючим об’єктом на території Київської області. Трипільська ТЕС має потужність 1825 МВт. Перший енергоблок ТЕС введено в експлуатацію в 1969 році, останній, шостий, – у 1972. З шести блоків 4 пилевугільні та 2 газомазутних. Так, як основну міць електростанції складають саме пилевугільні блоки, тому і основним паливом є вугілля. Вироблена електроенергія підприємством надходить, насамперед, на Київщину, Житомирщину та Черкащину.

Щоб безперебійно виконувати свою основну функцію, електростанція має бути забезпечена якісними ресурсами – водою та паливом. Для максимальної ефективності функціонування ТпТЕС повинно поставлятися і спалюватись вугілля чітко визначеної якості. Саме тому на підприємстві функціонує лабораторія хімічного цеху, ознайомитися з роботою якої мали можливість трипільські школярі. Екскурсію по лабораторії провела начальник хімічного цеху Ольга Черевань. Вона розповіла про те, яку перевірку проходить вугілля, показала за допомогою яких приладів визначається загальна вологість вугілля, його калорійність, вміст сірки, вихід летючих речовин. Учні ознайомились з роботою лаборантів лабораторії, почули «з перших вуст» про знесолення води для забезпечення якісної роботи котлів, дізналися про перевірку та щоденний контроль за викидами в повітря. Восьмикласникам було цікаво спостерігати за вправними діями лаборантів.

Недаремно кажуть: краще один раз побачити на власні очі, а ніж декілька разів почути. Професіографічна екскурсія на Трипільську ТЕС надала можливість школярам ознайомитися з професіями, актуальними на ринку праці, поспостерігати за роботою представників професій, затребуваних в енергетичній галузі, та розширила знання восьмикласників про підприємства Обухівського району.

За матеріалами сторінки Обухівський міськрайонний центр зайнятості

"Дніпровський енергетик" - видання
ПАТ "Центренерго" Трипільська ТЕС