Факт-лист

Публічне акціонерне товариство «Центренерго»

Адреса: Україна, 03022, м. Київ,
               вул. Козацька, 120/4 "є"
               Телефон: + 38 (044) 364-02-65,
               Факс: + 38 (044) 364-02-66

E-mail:  kanc@centrenergo.com
               Веб-сайт: http://www.centrenergo.com/

Загальні відомості. Публічне акціонерне товариство "Центренерго" (ПАТ "Центренерго") - важливий елемент енергетичної системи України, одна з провідних енергогенеруючих компаній, яка задовольняє потреби країни в електроенергії приблизно на 8%. Грає істотну роль у підтримці та регулюванні енергобалансу України.

До складу Товариства входять три теплові електростанції — Трипільська, Вуглегірська, Зміївська ТЕС, та ремонтне підприємство ВП «Ременерго», розташовані у найбільш промислово розвинених регіонах України — Київській, Донецькій та Харківській областях.

Сумарна встановлена потужність блочного обладнання електростанцій становить 7 665 МВт. (14% від встановленої потужності всієї електроенергетики України). На станціях встановлено 23 енергоблоки потужністю від 175 Мвт до 800 Мвт, 18 з яких - вугільні, 5 - газомазутні.

З 1995 року "Центренерго" функціонує як акціонерне товариство. Статутний капітал Товариства становить 480 229 240,40 грн. та розподілений на 369 407 108 простих іменних акцій номінальною вартістю 1,30 грн. кожна. Найбільшим акціонером є НАК "Енергетична компанія України", яка здійснює управління пакетом акцій у розмірі 78,29 відсотків статутного капіталу нашого Товариства. Інші юридичні та фізичні особи володіють 20,38 % та 1,33 % акцій відповідно.

На підприємствах Товариства працюють близько 8 тисяч чоловік.

В.о. генерального директора ПАТ "Центренерго" – Коземко Олег Миронович.