Інтервью

Він виконав свій обов’язок

18.04.2016 Болгаров Віктор Володимирович, інженер з мобілізаційної підготовки, Зміївська ТЕС30 квітня 1986 року. Країна готувалась  до Першотравневих свят. Тими ж клопотами займалася переважна більшість мешканців міст та сіл. Але вже тоді більшість людей були залучені до робіт, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській…Читати далі →

Нас подняли по боевой тревоге...

18.04.2016   КУРПА ЛЕОНИД НИКОЛАЕВИЧ, начальник службы охраны труда ПАО "Центерэнерго"В апреле 1986 года я служил ефрейтором строевой части Киевского полка специальной моторизованной части милиции Внутренних войск. И в средине ночи в нашу часть поступил сигнал, и нас подняли по боевой тревоге, на построение выходили быстро, но не очень…Читати далі →

Вспоминают ликвидаторы

7.04.2016 ШЕРОНОВ ИГОРЬ ВАЛЕРЬЕВИЧ, замначальника ПТО Углегорской ТЭСО трагедии на Чернобыльской АЭС вспоминают во всем мире. Взрыв четвертого энергоблока Чернобыльской АЭС 26 апреля 1986 года считается самой тяжелой техногенной катастрофой в мировой истории. В этом году отмечается 30 лет с того "черного дня". При разрушении реактора в атмосферу…Читати далі →

На власні очі

7.04.2016 Розповідають ліквідатори Трипільської ТЕСАварія на ЧАЕС сталася раптово, несподівано, серед погожих весняних днів ніхто і не очікував такої страшної біди. Та й не всі розуміли глобальність катастрофи і  її наслідків  на тривалий період опісля неї. Ніхто не передбачав, що “мирний” атом може так легко вийти з-під контролю.…Читати далі →

Социальное лицо энергетики

26.12.2013 Совсем немного осталось до Нового года, светлого праздника веры в лучшее будущее и надежды на повышение благосостояния и уровня жизни людей. Много лет стабильно работают электростанции и вся энергосистема страны, но положение дел в энергетической отрасли все дальше уходит от благополучного. Реформирование энергетики…Читати далі →

За покликанням - енергетик

27.09.2013 Сябер Микола Олексійович - це людина, яка пройшла складний і цікавий шлях. Народився він 23 квітня 1935 року, у Чернігівській області. Закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю теплоенергетичні установки електричних станцій і, отримавши кваліфікацію інженер-теплоенергетик, у 1957 році розпочав свою трудову енергетичну…Читати далі →