Роботи на Вуглегірській ТЕС виконуються згідно графіку

5.07.2013
На Вуглегірській ТЕС тривають аварійно-відновлювальні роботи згідно графіку, затвердженому протоколом наради від 4 червня 2013 року, що проводилася під головуванням Міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького.

Перший пусковий комплекс визначено у складі двох енергоблоків Вуглегірської ТЕС ст. № 1 та ст. № 4 у термін до 1 грудня 2013 року.

Станом на початок липня триває комплекс робіт по відновленню будівельних конструкцій машинного залу. Для відновлення покрівлі необхідно виготовити та змонтувати 24 ферми та зв'язки для осей 1-21. На сьогодні встановлено у проектне положення 6 ферм та прогонів. Розпочато  роботи по монтажу комплектуючих системи освітлення на фермах машзалу. Відповідно до графіку роботи мають бути завершені 20.08.2013.

Під час монтажних робіт виконується вогнезахист металоконструкцій. Проектним інститутом ТОВ «ХПКІ «ТЕП-Союз» розроблена нова конструкція покриття турбінного відділення І черги електростанції з урахуванням V категорії складності об'єкта будівництва та із включенням вимог сучасних нормативних документів щодо протипожежного захисту будівлі (автоматична пожежна сигналізація, автоматичне пожежегасіння, доведення меж вогнестійкості несучих конструкцій будівлі до нормативних значень тощо).

Наразі закінчено ремонт та розпочато роботи із введення в експлуатацію мостових кранів турбінного відділення. Перший мостовій кран вже встановлено в робочу зону в районі першого енергоблока. Після введення його в експлуатацію почнуться роботи з розкриття турбіни та ремонту генератора енергоблока ст. №1.

Ремонт турбін та генераторів буде проводитись із залученням представників заводів-виробників.

Виконання ремонту допоміжного обладнання виконується на даний час за допомогою засобів малої механізації у відповідності до розроблених графіків ремонту пошкодженого обладнання.

Турбінне відділення станом на 01.07.2013