Проекти відновлення АСУ ТП Вуглегірської ТЕС отримали фінансове забезпечення

23.08.2013
На відкритому засіданні у четвер, 22 серпня Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики, затвердила надбавку до тарифу на електричну енергію, що виробляється ПАО "Центренерго" у розмірі 122,94 млн. гривень (без ПДВ) на відновлення системи контролю та керування на енергоблоках № 1 і 4 Вуглегірської теплової електростанції (на базі автоматизованих систем управління технологічними процесами).

Відповідне рішення прийняте на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.05.2013 № 336-р «Питання відновлення роботи Вуглегірської ТЕС ПАТ «Центренерго», Протоколу технічної наради з відновлення Вуглегірської ТЕС після аварії від 04.06.2013 під головуванням Міністра енергетики та вугільної промисловості Е. Ставицького, та наказів Міністерства енергетики та вугільної промисловості від 08.08.2013  № 575 та № 576.

Графік встановлення додаткового платежу окремо по АСУ ТП енергоблоків ст. № 1 та  № 4 Вуглегірської ТЕС розрахований рівномірно, щомісячно на період з вересня 2013 року по травень 2014 року.

Визначено, що графіки і терміни фінансування за проектами відновлення системи керування та контролю технологічними процесами енергоблоків  №1,4 Вуглегірської ТЕС є оптимальними для проходження осінньо-зимового періоду 2013/2014 року та такими, які відповідають меті щодо якнайшвидшого відновлення роботи електростанції.

На даний час, ПАТ «Центренерго» для фінансування згаданих проектів використовує кредитну лінію з лімітом кредитування 150,0 млн. гри. за договором з ПАТ «Державний ощадний банк України».

На засіданні Комісії також було розглянуто питання щодо впливу прийнятого рішення на виконання показників Прогнозного балансу на 2013 рік та визнано, що встановлення  додаткового платежу до тарифу ПАО „Центренерго” за своїм впливом на оптову ринкову ціну є меншою ніж похибка при її розрахунку і не призведе до підвищення цін для споживачів.