ПАТ "Центренерго" приймає участь у ХІ міжнародному паливно-енергетичному форумі

25.09.2013

З 24 по 26 вересня 2013р. у Міжнародному виставковому центрі проходить ХІ Міжнародний форум «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення і майбутнє». Це найбільша представницька міжнародна галузева виставка України у сферах енергетики, енергетичного машинобудування, електротехніки та світлотехніки, силової електроніки, автоматизації, інформаційних технологій для підприємств усіх галузей економіки.

Форум об’єднав близько 180 учасників з 13 країн світу, які представляють обладнання, технології, матеріали, енергетичні установки нового покоління, інноваційні розробки для енергозабезпечення, електроживлення та енергозбереження. ПАТ "Центренерго" є постійним учасником форуму, і цього року також приймає активну участь у всіх його заходах.

У церемонії відкриття Форуму взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко, Голова Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Микола Мартиненко, Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Сергій Чех, Голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський, керівники енергетичних компаній та представники ділових кіл України.

У рамках заходу проводяться конференції, круглі столи, ділові зустрічі, тематичні семінари, присвячені питанням реформування галузі, реалізації першочергових завдань з розвитку, модернізації, реконструкції, будівництва головних об'єктів ПЕК України, презентації новітніх технологій, послуг, обладнання для ПЕК.

Зокрема, 24 вересня відбувся круглий стіл «Технічне переозброєння генеруючих потужностей ПЕК України: плани та шляхи реалізації», організований ВАТ «Атоменергомаш» (Державна корпорація по атомній енергії «Росатом»), ключовою темою якого став аналіз стану пиловугільної енергетики країн СНД.

На засіданні круглого столу від ПАТ «Центренерго» виступив та відповів на численні запитання Нагорний Анатолій Павлович, заступник директора по капітальним інвестиціям та реконструкції Трипільської ТЕС ПАТ „Центренерго”. У своєму виступі він приділив увагу основним етапам реконструкції та технічного переозброєння енергоблока №2 Трипільської ТЕС, зупинився на особливостях будівництва сіркоочистної установки та встановленні нових електрофільтрів, дав екологічну оцінку нововведенням.

На думку учасників заходу найбільш доцільно проводити реконструкцію основного обладнання електростанцій з метою підвищення його технічного рівня і перш за все надійності, економічності, безпеки та екологічних показників. При цьому необхідний ефект може бути досягнутий з меншими матеріальними затратами у порівнянні з новим будівництвом, що важливо в сучасних економічних умовах.

Під час роботи форуму експозицію ПАТ «Центренерго» відвідали представники багатьох вітчизняних та іноземних компаній, пропонуючи свої послуги та енергетичне обладнання, обмінятися досвідом та пропозиціями.