Початок опалювального сезону у місті Світлодарську

9.10.2013
Згідно диспетчерського графіку Державного підприємства «Енергоринок» 08.10.2013, о 3 годині 48 хвилин підключено до об’єднаної енергетичної системи України перший енергоблок Вуглегірської ТЕС.

Для можливості виконання налагоджувальних робіт на енергоблоці передбачено несення навантаження рівним графіком 200 МВт. Протягом трьох діб буде здійснена подача опалення в місто Світлодарськ від  бойлерної установки енергоблоку станційний №1. В першу чергу заплановано підключити об’єкти соціальної сфери, а саме дитячі садки, школи, лікарні.

Слід також зазначити, що закінчуються налагоджувальні роботи на новозбудованій котельні міста, яка має стати гарантованим резервним джерелом теплопостачання при можливих планових зупинках енергоблоків станційний №1 та №4 під час проведення налагоджувальних робіт на автоматизованих системах контролю та управління технологічним процесом. Найближчим часом планується  проведення планового випробування зазначеної котельні міста.

Такою буде принципова схема теплопостачання міста Світлодарськ протягом опалювального сезону 2013-2014 років.

На енергоблоці станційний №4 продовжується капітальний ремонт основного обладнання з впровадженням автоматизованої системи контролю та керування технологічним процесом у відповідності до графіку аварійно-відновлювальних робіт на теплоелектростанції.  Пусконалагоджувальні роботи на четвертому енергоблоці будуть проведені в період до 15 листопада 2013 року.