Змагання енергетиків з профмайстерності стають традицією

15.10.2013

З 18 по 25 жовтня 2013 року на базі «Спеціалізованого центру підготовки кадрів» (ДП СЦПК) у місті Українка Обухівського району пройдуть змагання з професійної майстерності оперативного персоналу ТЕС ПАТ «Центренерго», що стали вже традиційними.

Вже більше 30 років Центр спеціалізується на підготовці кадрів для енергетичних підприємств. Це єдиний навчальний центр в Україні,  що має необхідні тренажерні комплекси та технічні засоби навчання персоналу теплових електростанцій. Роль висококваліфікованих, грамотних фахівців в енергетиці постійно зростає. Обладнання ТЕС модернізується, впроваджуються нові системи автоматизованого управління, оптимізуються технологічні схеми, посилюються вимоги до екологічної безпеки та економічності використання паливних ресурсів. В результаті важливість підготовки та перепідготовки персоналу багаторазово зростає.

Основними цілями проведення змагань є вдосконалення професійної підготовки оперативного персоналу ТЕС, впровадження сучасних методів і форм управління технологічним комплексом електростанцій і відпрацювання дій в нештатних ситуаціях, що дозволить забезпечити надійну, безпечну і економічну експлуатацію теплових електричних станцій.

Програмою змагань передбачені завдання з визначення рівня професійних знань безпечної експлуатації основного і допоміжного обладнання ТЕС, готовності до ліквідації загоряння обладнання, надання першої долікарської допомоги потерпілим.

Також буде дана оцінка рівню знань техніки безпеки та галузевих нормативно-технічних документів, навичкам роботи в режимі пуску обладнання і забезпечення штатного режиму його експлуатації, відпрацювання протиаварійних дій на дільничних тренажерах регенерації, синхронізації генератора, пилесистем, набору навантаження.

Найбільш відповідальним і показовим завданням стануть загальностанційні командні тренування з використанням повномасштабного комплексного тренажера КТ- 300, які дозволять оцінити взаємодію оперативного персоналу.

Підсумки змагань оперативного персоналу ТЕС ПАТ «Центренерго» будуть підведені 25 жовтня.