ТЕС ПАТ „Центренерго” готуються до роботи в осінньо-зимовий період

24.10.2013

Електростанції ПАТ «Центренерго” продовжують підготовку основного та допоміжного обладнання до роботи в осінньо-зимовий період (ОЗП) 2013-2014 років.

На виконання наказів Міністерства енергетики та вугільної промисловості України № 922 від 26.11.2012 „Про підготовку обладнання електростанцій і теплових мереж до їх надійної та ефективної роботи в 2013 році та в осінньо-зимовий період 2013/2014 року” та № 442 від 12.07.2013 на підприємстві виконується масштабна програма з ремонтів енергетичного обладнання, будівель та споруд.

У період ремонтної кампанії 2013 року заплановано проведення ремонтів 21 енергоблоку. На сьогодні відремонтовано 15 енергоблоків, в тому числі 3 газомазутних. У плановому ремонті перебувають 6 енергоблоків. Протягом липня-серпня 2013 року проведено випробування під навантаженням енергоблоків № 5,6 Трипільської ТЕС.

На Вуглегірській ТЕС на даний момент проводяться капітальні ремонти енергоблоків ст. № 3,4. 8 жовтня поточного року енергоблок ст. №1 підключено до електричної мережі з подачею теплоносія у систему опалення м. Світлодарськ. На блоці ст. №4 завершується капітальний ремонт з відновленням системи контролю та керування та проведенням налагоджувальних робіт. Підключення його до електромережі заплановано на першу половину листопада 2013 року.

На даний час в реконструкції перебуває енергоблок №2 Трипільської ТЕС. Завершення робіт заплановано на серпень 2014 року.

Ремонт тепломереж виконано в запланованих обсягах. Всі об'єкти житлового фонду та соціальної сфери (м. Світлодарськ - Вуглегірська ТЕС, с.м.т. Комсомольське - Зміївська ТЕС, м. Українка - Трипільська ТЕС) підключені до опалення.

Крім того, були проведені випробувальні пускові операції на газовій котельній в м. Світлодарськ, які показали, що вона повністю готова до роботи. Протягом 18-19 жовтня була припинена подача тепла і гарячої води в місто від Вуглегірської ТЕС і включено обладнання котельні. Після виходу на параметри відповідно до режимної карти тепломережі, котельня була зупинена, виведена в резерв та наразі відновлено теплопостачання від електростанції.

У ході підготовки до роботи в осінньо-зимовий період розроблено та виконується план поставок палива. На поточний час на складах ТЕС ПАТ „Центренерго” накопичено 1 080 тис. т. вугілля. 3апас топкового мазуту у сховищах ТЕС станом на 23.10.2013 становить 8 685 тонн, що відповідає об’ємам, необхідним для проходження ОЗП 2013-2014 років.