Художник запросив на персональну виставку

1.11.2013

З 1 по 10 листопада, за підтримки Національної спілки художників України, у Центральному будинку художника НХСУ (вул. Артема 1-5) проходить виставка живопису та графіки Гробовікова Олександра Павловича, співробітника тендерного відділу ПАТ «Центренерго».

Привітати Олександра Павловича, енергетика за професією і в той же час художника за покликанням, з відкриттям персональної виставки робіт прийшли колеги по роботі, друзі, родина, а також всі, хто любить і цінує мистецтво.

Відкриваючи виставку, директор Центрального будинку художника, Ігор Поліщук, підкреслив особисту стилістичну манеру художника та відмітив, що проведення виставки саме в залах Національної спілки художників України дозволить показати твори широкому колу глядачів, що в свою чергу дасть подальший поштовх в творчій діяльності. Керівництво і колектив ПАТ «Центренерго» щиро привітали колегу, подякували за свято мистецтва, що створив художник своїми руками.

Професія, якій Олександр Павлович присвятив все своє трудове життя, далека від мистецтва. У 1972 році він закінчив Новочеркаський політехнічний інститут. Після служби в лавах Радянської армії штурманом авіації, близько 30 років життя присвятив роботі на виробничому об’єднанні  «Свердловантрацит». Можливо довге розлучення з сонцем під час роботи під землею гірничим інженером і кликало до мольберту та фарб? З 2007 року він працює в компанії «Центренерго», користуючись повагою і заслуженим авторитетом у колективі. Своїй роботі він присвятив більше 45 років життя і весь цей час він не розлучався із своїм творчим захопленням.

У той же час, не всі в компанії добре знайомі з його творчістю, бо це надзвичайно скромна людина. Власне кажучи, багато хто з його колег вперше дізнаються про талант живописця Олександра Павловича лише прийшовши на його виставку.

До експозиції ввійшли більше 50 робіт обраних автором, які вперше представлені київському глядачу. За жанровою направленістю це пейзажний живопис маслом чи аквареллю, найбільш улюблений автором жанр, натюрморти, графіка.

Проведення цієї виставки у великій мірі стало можливим завдяки  колективу, що не байдуже ставиться до обдарованого, талановитого колеги. Друзі і колеги надали підтримку і допомогу в організації і проведенні заходу. Та все ж хвилювання не полишало автора під час відкриття експозиції. «На таких заходах дається оцінка глядачами твоєї роботи, твоєї майстерності, і волею-неволею ти мусиш усвідомити що вийшло, над чим ще потрібно працювати, як тебе оцінюють оточуючі. І цей момент зараз є найголовнішим. Це буде для мене результатом виставки», - поділився своїми думками Олександр Павлович.

У цей день Олександр Павлович почув на свою адресу багато добрих слів. Всі присутні щиро побажали міцного здоров’я, завжди гарного настрою, нових ідей, збереження самобутності, нових творчих подій та щоб задоволення від творчості надавало сил і впевненості за будь яких життєвих обставин.

Запрошуємо всіх шанувальників живопису, графіки завітати на виставку нашого колеги. Гадаємо, що всі отримають задоволення від знайомства з прекрасним світом, створеним талантом митця. Виставка працює з 12 до 19 години, щодня, крім вівторка.