Центренерго і ДТЕК Східенерго змагаються у професійній майстерності

19.11.2013

Сьогодні починає відроджуватися така ефективна форма підготовки фахівців електротехнічної галузі як змагання професійної майстерності оперативного персоналу електростанцій, невиправдано забута з часів СРСР. Проведення спільних протиаварійних тренувань та змагань з профмайстерності знову збирає разом кращих представників генеруючих компаній, щоб продемонструвати свої знання та обмінятися досвідом, підвищити кваліфікацію і зміцнити професійні та дружні зв'язки між компаніями.

18 листопада 2013 року, на базі «Спеціалізованого центру підготовки кадрів» (ГП СЦПК) в місті Українка Київської області, відбулося відкриття перших Всеукраїнських змагань професійної майстерності оперативного персоналу ТЕС, в яких беруть участь команди ПАТ «Центренерго» і ТОВ «ДТЕК Східенерго».

Коментуючи важливість і ефективність подібних змагань, заступник директора Департаменту електроенергетики Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Соркін Борис Владиславович нагадав усім учасникам, що XXI століття оголошено ЮНЕСКО століттям освіти. Він підкреслив, що сьогоднішній рівень розвитку обладнання, прискорена зміна техніки і технологій висувають питання навчання персоналу в розряд першочергових.

Привітали та побажали успішного виступу командам директор ДП СЦПК Пилипенко Ольга Олександрівна та заступник директора з навчання і кадрам ДП СЦПК Рубаник Степан Іванович.

Для ПАТ «Центренерго» дані змагання вже стали традиційними. «Справа, яку ми розпочали два роки тому спільно з ДП СЦПК, живе! Двічі вже проводилися внутрішні змагання між нашими електростанціями. З цього року змагання проходять між двома компаніями, і я сподіваюся, наступного разу число учасників буде рости, а в перспективі зможемо вийти і на міжнародний рівень», - зазначив у своєму привітанні заступник директора технічного з експлуатації ПАТ «Центренерго» Колесніков Сергій Іванович.

Сьогодні в боротьбу вступили команди Зміївської, Трипільської (ПАТ «Центренерго»), Зуївської та Луганської ТЕС (ТОВ «ДТЕК Східенерго»). Учасникам належить продемонструвати свої знання нормативних документів і майстерність при виконанні робіт під час різних нештатних ситуацій, виконати контрольні вправи на комп'ютерних та дільничних тренажерах, надати першу медичну допомогу, продемонструвати навички гасіння загоряння. Відпрацювати спільні командні дії дозволять тренажери КТ-300 і КТ-200. Завдання кожного етапу продумані і тематично узгоджені з реальними ситуаціями. Командам залишається тільки правильно і злагоджено зробити свою роботу. Грамотне і чітке виконання поставлених завдань в умовах обмеженого часу є основним критерієм оцінювання незалежною суддівською бригадою. Переможці в загальнокомандному заліку і окремих номінаціях будуть визначені 21 листопада за сумою отриманих балів на кожному етапі змагань.

Бажаємо командам успішного виступу, реалізації максимально можливих результатів, отримання нових додаткових знань і досвіду та зміцнення корпоративного духовної єдності.