Конференція Вуглегірської ТЕС високо оцінила роботу сторін з виконання Колективного договору

27.11.2013 21 листопада у Будинку культури УТЕС відбулася профспілкова конференція трудового колективу Вуглегірської ТЕС, на якій були підведені підсумки виконання положень Колективного договору у найважчий для електростанції 2013 рік і прийняті пропозиції та зміни в нову редакцію документа на 2014-2015 роки.

На конференції було порушено найважливіші виробничі, економічні та соціальні питання роботи колективу в умовах відновлення електростанції. Згідно Порядку денному присутні заслухали доповідь директора УТЕС С.Г. Тарутина , співдоповідь голови профспілкового комітету УТЕС В.І. Жарникова , виступи працівників УТЕС. Серед запрошених у конференції взяли участь О.А.Волошина, директор з економіки ПАТ «Центренерго»; В.В.Нікішин, заступник голови Донецького обкому профспілок; А.Ф.Брехунець, Світлодарський міський голова; В.В. Бичков, голова Ради профкомів ПАТ «Центренерго».

Виступаючи перед колективом, директор Вуглегірської ТЕС поінформував присутніх про хід проведення аварійно-відновлювальних робіт, прозвітував про виконання виробничої програми за 10 місяців року, прокоментував ситуацію про вжиті заходи контролю та посилення охорони праці на підприємстві. Керівник зупинився і на найважливішому для трудящих підприємства питанні - виплаті заробітної плати. У доповіді також було зазначено, що всі соціальні пільги, передбачені Колективним договором, на підприємстві були повністю збережені і виконуються.

Виступаючі на конференції подякували колективам своїх цехів за роботу у важкий для підприємства період і запропонували внести до проекту постанови конференції зміну оцінки виконання Колективного договору із «задовільно» на «добре».

Директор з економіки ПАТ «Центренерго» О.А. Волошина в своєму виступі висловила подяку працівникам станції за виконану роботу з відновлення Вуглегірської ТЕС. Вона зазначила що, всупереч песимістичним прогнозам станція відновлена в терміни, передбачені найжорсткішими графіками, при цьому перші енергоблоки були пущені достроково. Безумовно, адміністрація ПАТ «Центренерго», профільне міністерство намагалися приймати такі фінансові рішення, знаходити такі шляхи вирішення першочергових проблем, щоб зберегти колектив, зберегти кваліфікацію кадрів, щоб не постраждали сім'ї енергетиків від фінансових проблем. «Але все ж у тому, що станція відновлена головна заслуга трудового колективу Вуглегірської ТЕС, - зазначила Олена Антонівна. - Пожежа з'явився тією подією, яка кристалізувала сутність кожного, сутність всього трудового колективу. І величезне спасибі вам, що ви це зробили».

Голова Ради профкомів ПАТ «Центренерго» В.В. Бичков зазначив, що при тих проблемах, які довелося вирішувати трудовому колективу Вуглегірської ТЄС, всі виступаючі дали оцінку виконання Колективного договору в поточному році як «добре». Профспілки ПАТ «Центренерго» в тісній взаємодії з керівництвом Товариства зробили все, щоб і в умовах, що склалися, всі положення Колективного договору виконувалися. «Ви здійснили трудовий подвиг, і в тому, що ми на 90 % виходимо з критичної ситуації - величезна заслуга колективу ТЕС. Спасибі вам!». Коментуючи роботу з формування редакції Колективного договору на майбутній період, профспілковий лідер зазначив, що всі стандарти у новому колективного договору збережені, і новий документ не поступатиметься чинному ні по одній позиції.

Делегати конференції трудового колективу Вуглегірської ТЕС одноголосно проголосували за проект нового Колективного договору та затвердили кандидатури делегатів на профспілкову конференцію ПАТ «Центренерго».