День Перемоги залишиться днем ​​нашої гордості і пам'яті

13.05.2014

Цього року у всіх містах, селищах, селах України відзначали 69-ту річницю з Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Урочисті заходи пройшли у містах-супутниках теплових електростанцій ПАТ «Центренерго» - Світлодарськ, Українка та селища Комсомольське, віддавши данину поваги подвигу воїнів у роки Великої Вітчизняної війни.

У п'ятницю, 9 травня, жителі Українки традиційно, як і в минулі роки, пройшли святковим парадом на честь Дня Перемоги. У цей день люди йшли з портретами своїх батьків, дідів і прадідів, які захищали рідну землю у часи війни. На святковому мітингу звучали слова подяки загиблим воїнам та вручили квіти нині живим учасникам Великої Вітчизняної війни , які відновили мир на землі.

У Світлодарську, незважаючи на складну політичну ситуацію в країні, у святкуванні Дня Перемоги брали участь багато підприємств і установи міста. Початок низці урочистих подій дав Вечір пам'яті, присвячений учасникам війни, підготовлений педколективом та вихованцями Центру дитячої та юнацької творчості. У Палаці культури Вуглегірської ТЕС вшановували ветеранів, учасників бойових дій і трудового фронту. Винуватцям торжества, що об'єднали жителів міста в загальному святі, вручили також матеріальну допомогу, продуктові набори і, звичайно, квіти. А солісти та самодіяльні колективи Палацу культури УТЕС від усієї душі дарували ветеранам свою творчість. Святковою колоною 9 травня підійшли ветерани на площу Перемоги, де відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника Перемоги. Аромат солдатської каші запрошував бажаючих до «польової кухні», що була організована міською владою Світлодарська. Святкова програма завершилася концертом в ДК «Щоб пам'ятали, щоб зрозуміли», підготовленим учасниками художньої самодіяльності Палацу культури УТЕС.

Святкування Дня Перемоги в селищі енергетиків - Комсомольському вже давно має свої традиції. Щорічно до свята виплачуються грошові кошти учасникам бойових дій у Великій Вітчизняній війні та учасникам тилу, організовуються святкові концерти, подарунки. У цей день традиційно проходить святковий хід представників місцевого самоврядування, організацій, підприємств, установ, жителів селища від Комсомольської селищної Палацу культури до могили Невідомого солдата у сквері. На адресу ветеранів прозвучало багато теплих слів під час урочистого мітинга, присвяченого 69-м роковинам Перемоги. Присутні на мітингу вшанували пам'ять полеглих воїнів хвилиною мовчання. Пісні про війну ветеранам дарували колективи художньої самодіяльності Комсомольської селищної Палацу культури, дитячої музичної школи. Завершила церемонію поминальна панахида.