Роз’яснення щодо проведення процедури закупівлі труб

15.07.2014
Інформуємо, що оголошення (№ 105 585 ВДЗ №28/2 (874/2) «Труби та трубки зовнішнього діаметра не більше ніж 406,4 мм, зі сталі, інші» та №105 782 ВДЗ №28/2 (874/2) «Труби та трубки зварні круглого поперечного перерізу зовнішнього діаметра більше ніж 406,4 мм, зі сталі» були розміщені у «Віснику державних закупівель» 08.04.2014 року, тобто процедура торгів була розпочата до набрання чинності Закону України «Про здійснення державних закупівель» від 10.04.2014 № 1197-VII (далі Закон).

Відповідно до роз’яснень Мінекономрозвитку від 25.04.2014 №3302- 05/13083-06, згідно з пунктом 3 розділу XI "Прикінцеві положення" Закону процедури закупівель товарів, робіт і послуг, розпочаті до набрання чинності цим Законом, завершуються відповідно до порядку, що діяв до набрання чинності цим Законом, але не пізніше ніж у тримісячний термін. Тому замовникам необхідно завершити процедури закупівель, розпочаті до набрання чинності цим Законом в порядку, що діяв до набрання ним чинності, до 21.07.2014 включно.

Статтею 17 Закону України від 1 червня 2010 року № 2289-VI «Про здійснення державних закупівель» не передбачалася відмова учаснику в участі у процедурі закупівлі за підставою вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів (тендерів).

Розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю труб відбулося 27 травня 2014 року. За результатами проведеної 04.06.2014 р. оцінки замовником визнано найбільш економічно вигідними та акцептовані пропозиції конкурсних торгів ТОВ «Торговий дім «Енергетичне машинобудівництво».

24.06.2014 р. Адмінколегією Одеського ТВ АМКУ було прийнято рішення про внесення ТОВ «Торговий дім «Енергетичне машинобудівництво» до списку суб’єктів господарювання, що вчинили порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачених пунктом 1 статті 50, пунктом 4 частини 2 статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції». Рішення органів АМКУ можуть бути оскаржені відповідачем повністю або частково до господарського суду в двомісячний строк до одержання рішення.

Таким чином, процедури закупівель «Труби та трубки зовнішнього діаметра не більше ніж 406,4 мм, зі сталі, інші» (оголошення (№ 105 585 ВДЗ №28/2 (874/2) та «Труби та трубки зварні круглого поперечного перерізу зовнішнього діаметра більше ніж 406,4 мм, зі сталі» (оголошення № 105 782 ВДЗ №28/2 (874/2) проведені у відповідності до вимог Закону України від 1 червня 2010 року № 2289-VI «Про здійснення державних закупівель» і завершені до 21.07.2014.