Чергова ініціатива ПАТ "Центренерго"

22.08.2014
Зараз на лікарняних ліжках українських військових госпіталів перебуває багато поранених бійців із зони антитерористичної операції. Військові медики, які зайняті в лікувально-діагностичному процесі, працюють у посиленому режимі, цілодобово. Волонтерська і благодійна допомога, яка вкрай потрібна медикам і пораненим, надходить з усіх куточків України, від багатьох підприємств і простих людей.

Знаючи про проблеми забезпечення медичних закладів сучасним високотехнологічним обладнанням, працівники ПАТ «Центренерго» прийняли рішення зібрати кошти на необхідні госпіталям апарати, які допоможуть рятувати життя і здоров’я пораненим. Такі домовленості були досягнуті з Військово-медичним клінічним центром Північного регіону - головним військовим медзакладом Харківської області та Головним військовим госпіталем м. Києва, в якому на теперішній час проходять лікування більш ніж 150 військових з зони АТО.

За словами медиків, поранених привозять щодня і переважно з дуже серйозними травмами.  Найпоширеніші травми - поранення кінцівок. Досить часто надходять поранені з поєднаними ушкодженнями - травмами грудної клітки, черевної порожнини, головного мозку, органів тазу, ушкодженнями кровоносних судин і нервів, як результат осколкових поранень. Тому Товариство реалізувало потребу госпіталів як у лікувальному, так і діагностичному обладнанні.

Нещодавно Харківський медичний центр отримав від Зміївської теплової електростанції ПАТ «Центренерго» закуплені спільними зусиллями енергетиків апарати штучної вентиляції легенів, які виготовлені на Київському державному заводі «Буревісник», ведучому підприємстві України в області високотехнологічної медичної апаратури. У користування госпіталю передано 3 апарати ШВЛ "Бриз" для стаціонарного використання у відділеннях інтенсивної терапії та реанімаційних відділеннях і 1 апарат ШВЛ "Бриз-Т", призначений для оснащення транспортних засобів, швидкої медичної допомоги та роботи в польових умовах.

Крім того, неменше важливою допомогою для медиків стане ремонт ліфтового обладнання госпіталю, що буде проведений також на кошти Зміївських енергетиків.

Працівники Трипільської ТЕС, Ременерго і Апарату управління ПАТ «Центренерго» об’єднаними зусиллями придбали для Головного військового госпіталю Києва апарат ультразвукової діагностики, що допоможе перед проведенням складних операцій діагностувати стан внутрішніх органів, їх пошкоджень та патологій – а це допоможе уникнути непередбачуваних ускладнень після операцій. Сучасний ультразвуковий скануючий прибор ULTIMA PA Expert розроблений Харківським підприємством “Радмір”, за своїми технічними характеристиками і можливостями не поступається кращим закордонним аналогам. Передача медичного обладнання Київському госпіталю відбулася у п’ятницю 22 серпня.

Незважаючи на те, що Вуглегірська ТЕС знаходиться в зоні проведення АТО, працівники електростанції зібрали та передали через виконком міста Світлодарськ більше 60 тисяч грн. на потреби біженців з місць бойових дій, в тому числі на лікування та медикаменти, на організацію харчування та допомогу всім, кому вона зараз вкрай необхідна.

Дуже сподіваємось, що підтримка ПАТ "Центренерго" та професіоналізм військових медиків врятують життя багатьом бійцям, повернуть здоров’я і віру у мирне і світле майбутнє нашім співвітчизникам.