Зміївська ТЕС перейшла на роботу одним енергоблоком

4.12.2014
Станом на 4 грудня на Зміївській ТЕС ПАТ «Центренерго» в роботі знаходиться один енергоблок. Робота мінімальним складом обладнання ТЕС викликана різким зменшенням запасів вугілля на складі внаслідок напруженого диспетчерського графіка протягом періоду знижених температур і відсутністю на сьогодні поставок вугільної продукції на підприємство. Ця міра прийнята з метою уникнення повної зупинки станції з подальшими негативними наслідками як в цілому для енергосистеми України, так і для життєдіяльності селища Комсомольське.

Зараз персоналом станції проводяться роботи з тимчасової консервації обладнання, утеплення корпусів, дренуванню енергоблоків і підготовки обладнання для безпечного проходження періоду низьких температур з метою запобігання порушення технологічного режиму експлуатації в подальшому.

Підвищена увага керівництва Зміївської ТЕС зараз приділяється системам життєзабезпечення селища (тепломережа, водопостачання, каналізація).

Запаси вугілля на складі Зміївської електростанції становили на ранок 4 грудня 8 тис. тонн. Ситуація з постачанням палива поки залишається напруженою. Але керівництво ПАТ «Центренерго» докладає всіх зусиль і використовує всі можливості для виходу з даної ситуації і відновлення нормальної роботи підприємства.

За минулу добу енергоблоками Зміївської ТЕС було відпущено в об'єднану енергосистему України 12 млн. кВтг електроенергії. Місячний відпуск в листопаді склав 257,3 млн.кВтг.