Представники урядової делегації США зустрілися з керівництвом Центренерго

17.12.2014

17 грудня 2014 року в рамках 3-х денного візиту в Україну делегація Міністерства енергетики США на чолі з заступником Міністра з питань міжнародних відносин Джонатаном Елкайндом та представники Єврокомісії відвідали ПАО «Центренерго» та провели переговори з керівництвом Товариства з питань можливих напрямків двостороннього співробітництва.

В ході зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію з постачанням енергетичного вугілля на теплові електростанції ПАТ «Центренерго», питання регіональної енергетичної безпеки та поділилися розробленими антикризовими планами в енергетиці. Американські представники розглянули плани Товариства щодо диверсифікації джерел постачання вугільної продукції, в тому числі можливість поставок вугілля з американських родовищ, що мають придатну для українських енергоблоків якість.

Ознайомившись з роботою українських енергетиків, урядові експерти Сполучених Штатів Америки та ЕС виразили готовність до відкритої співпраці та надання максимальної підтримки керівництву ПАТ «Центренерго» у запровадженні найоптимальніших шляхів виходу компанії з критичного стану.