Центренерго запровадило особливі умови безпечного виконання робіт

4.04.2012

Проведення Дня охорони праці на Зміївській ТЕС 15 березня 2012 року, комплексної перевірки стану охорони праці і пожежної безпеки на Вуглегірській ТЕС у період з 19 по 23 березня та виявлені під час заходів зауваження дали привід звернути особливу увагу на стан охорони праці на підприємстві. За результатами роботи підсумкової комісії з проведених заходів та з метою здійснення додаткових організаційних заходів щодо запобіганню нещасним випадкам під час виконання робіт відповідно до наказу ПАТ „Центренерго” № 42 від 20.03.2012р. у Товаристві були введені на період з 20.03.2012 по 26.03.2012 Особливі умови безпечного виконання робіт  (далі – Особливі  умови).

Особливі умови - це здійснення додаткових організаційних заходів з метою посилення контролю за організацією та виконанням робіт підвищеної небезпеки з метою профілактики виробничого травматизму в найбільш травмонебезпечні періоди року, а також у разі значного зростання рівня виробничого травматизму в енергокомпанії. Термін проведення Особливих умов 5- 10 календарних днів. Особливі умови, як правило, вводяться перед початком весняно-літньої ремонтної кампанії, перед її закінченням, а також в інші найбільш травмонебезпечні періоди року.

Під час дії Особливих умов у відокремлених підрозділах було здійснено:

1. Забезпечення роботи у відповідності з Положенням “Особливі умови безпечного виконання робіт на підприємствах електроенергетики” (ГНД 343.03.205-2004) та Порядком „Запровадження особливих умов організації безпечного виконання робіт в ПАТ „Центренерго”.

2. Усі роботи на  енергетичному обладнанні виконувались за нарядами.  Оперативне обслуговування і роботи, що виконуються у порядку поточної експлуатації, здійснювалися у звичайному режимі.

3. Протягом кожного робочого дня, на весь термін дії особливих умов безпечного виконання робіт, із залученням посадових осіб був забезпечений посилений контроль дотримання вимог охорони праці при виконанні робіт.

На період дії особливих умов у відокремлених підрозділах Товариства були призначені контролюючі представники зі складу керівництва ПАТ „Центренерго”.

Запровадження означених заходів дозволило працівникам усвідомити небезпеку, що виникає під час виконання робіт з експлуатації енергетичного обладнання, приділяти достатню увагу самоконтролю за виконанням вимог безпеки на робочих місцях.