Вуглегірська ТЕС готується до зимових навантажень

25.08.2015

Завдяки цілеспрямованим та наполегливим зусиллям трудового колективу, ремонтних організацій, роботі інженерно-технічних спеціалістів ПАТ «Центренерго» та всебічній підтримці Міністерства енергетики та вугільної промисловості України завершено відновлювані роботи на Вуглегірській ТЕС - одній з найпотужніших теплових електростанцій держави, яка постраждала під час пожежі у 2013 році.

Під час ремонту на всіх пиловугільних енергоблоках електростанції було виконано значний комплекс робіт, спрямованих на відновлення споруд та обладнання після руйнувань заподіяних пожежею. На кожному блоці впроваджено автоматичну систему управління технологічним процесом на сучасній елементній базі, яка забезпечить високу надійність роботи та покращить експлуатаційне обслуговування обладнання.

20 серпня 2015 року, з випередженням встановленого графіку, під неодноразовими артилерійськими обстрілами, завершено капітальний ремонт енергоблоку №2, останнього блоку першої черги електростанції.  Відновлено основне та допоміжне тепломеханічне, електричне обладнання, замінені силові й контрольні кабелі, засоби технологічного захисту контролю та сигналізації.

Введений в дію 24 серпня 2015 року до Дня Незалежності України енергоблок №2 забезпечить покриття пікових навантажень енергосистеми, підвищить надійність енергопостачання споживачів ОЕС України, а також забезпечить спалювання вугілля марки «Г», що в свою чергу створить умови для виплати заробітної плати українським шахтарям.

В даний час на електростанції до несення навантаження готові всі пиловугільні енергоблоки. Персонал гідно впорався з поставленим завданням,  вкотре підтвердивши авторитет Вуглегірської ТЕС, як надійного і стабільного підприємства у складі ПАТ «Центренерго».