Служба пожежної безпеки та цивільного захисту ПАТ «Центренерго» посилює заходи безпеки

28.08.2015

Служба пожежної безпеки та цивільного захисту ПАТ «Центренерго» регулярно проводить на підприємстві заходи щодо посилення безпеки та захисту населення у пожежонебезпечний період.

З метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру (пожеж, загорянь та аварій техногенного характеру) та оперативного реагування на них відокремленими підрозділами Товариства переглянуто плани цивільного захисту, проведено перевірку працездатності об’єктових систем оповіщення працівників в разі виникнення надзвичайних ситуацій, стану обладнання пожежогасіння (пожежних гідрантів, пожежних резервуарів та внутрішніх пожежних кранів).

З місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та територіальними органами ДСНС узгоджено графіки проведення додаткових спеціальних протиаварійних та протипожежних тренувань особового складу формувань цивільного захисту та членів пожежних дружин ДПО з відпрацюванням тактичних прийомів ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, локалізації та гасіння пожеж в умовах високих температур із застосуванням первинних засобів пожежогасіння і засобів індивідуального захисту особового складу.

Відповідальними службами перевірено справність та працездатність систем пожежогасіння, резервних джерел електроживлення, вентиляції і кондиціювання повітря.

Серед персоналу Товариства ведеться роз’яснювальна робота щодо дотримання правил безпечної поведінки в умовах високих температур.

Для підготовки до дій служб цивільного захисту відповідно до Графіку проведення спеціальних навчань, на жовтень поточного року заплановано проведення спеціальних загальностанційних об’єктових тренувань з питань цивільного захисту.

Метою їх проведення є демонстрація можливостей нової техніки, організація та проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, способів захисту персоналу.

Під час тренувань заплановано практичне відпрацювання методики оповіщення, збору та розміщення персоналу у захисних спорудах у випадку надходження сигналу «Повітряна небезпека», ліквідації наслідків терористичного акту та рятування постраждалих людей підрозділами ДП «МРЦ» та ДПРЧ.

На тренуваннях будуть присутні члени комісії з питань надзвичайних ситуацій, керівний склад, відповідні спеціалізовані служби та формування цивільного захисту ТЕС.