Персонал Трипільської ТЕС довів свою готовність до дій в надзвичайних ситуаціях

29.10.2015

З метою відпрацювання практичних навичок у персоналу та формувань цивільного захисту Трипільської ТЕС у випадку настання надзвичайних ситуацій 28 жовтня на території складу паливно-мастильних матеріалів цеху паливоподачі ТпТЕС було проведено спільне об’єктове тренування спеціалізованих служб і формувань цивільного захисту Трипільської ТЕС із залученням аварійно-рятувальних підрозділів ДП «Мобільний рятувальний центр ДСНС України» та 4-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Київській області.

Заняття  відбувались згідно «Порядку організації та проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту», відповідно до Графіку, погодженого начальником Головного управління ДСНС України у Київській області, Головою Обухівської РДА. На тренуваннях були присутні представники Управління фізичного захисту промисловості та охорони праці Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області.

Тренування проводилося протягом одного дня та складалось з трьох етапів: виявлення та ліквідація загорання на складі паливо-мастильних матеріалів цеху паливоподачі силами підрозділів 4-ДПРЗ та групою пожежогасіння станції, здійснення аварійно-відновлювальних робіт, евакуація та надання першої медичної допомоги постраждалим та відпрацювання заходів по охороні громадського порядку  із затриманням порушників силами групи охорони громадського порядку ТпТЕС. Головним завданням було налагодження взаємодії між представниками електростанції, місцевими органами виконавчої влади та службами реагування ДСНС.

У навчаннях були задіяні понад 80 працівників, більше 10 одиниць пожежної, дорожньої та рятувальної техніки – пожежні машини, трактори, бульдозери, автомобілі невідкладної допомоги та інше.

Дії персоналу були злагодженими та відпрацьованими до секунд. Учасники тренувань успішно виконали практичні завдання, що були поставлені перед ними й отримали високу оцінку.