ВП «Ременерго» налагоджує власне виготовлення протипожежних дверей

21.03.2016

Сучасні вимоги до протипожежного захисту на теплових електричних станціях передбачають забезпечення цехів, будівель та робочих приміщень вогнестійкими протипожежними дверима та люками, які мають особливе призначення. Насамперед це здатність конструкції локалізувати займання та обмежити поширення вогню, теплового потоку і диму. Від звичайних дверей їх відрізняє те, що вони зберігають свої експлуатаційні якості протягом певного часу під впливом високих температур.

З метою задоволення потреб відокремлених підрозділів ПАТ «Центренерго» у встановленні якісних металевих протипожежних дверей заплановано розпочати їх власне виготовлення згідно ДСТУ БВ.2.6-77:2009 на базі виробничої дільниці ВП «Ременерго». На даний час на об’єктах відокремлених підрозділів Товариства є необхідність у встановленні близько 900 протипожежних дверей та люків.

Перші тестові зразки однополотних дверей нещодавно пройшли сертифікаційні випробовування і отримали сертифікат відповідності з класом вогнестійкості ЕІ30, тобто здатні витримувати вплив високих температур в умовах пожежі на протязі 30 хвилин без порушення геометричної цілісності конструкції та суттєвих руйнувань. Крім того, тривають роботи по розробці, виготовленню та сертифікації двополотних протипожежних дверей та протипожежних люків.

Налагодження власного виробництва та монтажу протипожежних дверей  дозволить Товариству значно скоротити витрати на виконання вимог нормативно-правових актів у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки. Враховуючи ринкові ціни, виготовлення продукції власними силами гарантує підприємству отримання значного економічного ефекту.