Професія енергетик - це престижно і відповідально

3.06.2016

Робота енергетиків  дуже відповідальна та користується попитом на ринку праці, але в останні роки у зв’язку з появою сучасних професійних напрямків, професія енергетик відходить на другий план. У зв’язку з цим вже не один рік поспіль керівництво Трипільської ТЕС приділяє увагу проведенню цілеспрямованої профорієнтаційної роботи серед молоді та школярів, яка розрахована на формування професійних намірів майбутніх енергетиків та шляхів її реалізації.

Виконуючи зобов'язання керівництва підприємства, що стосується виховання майбутнього покоління,  на базі музею історії Трипільської ТЕС, постійно проводиться  масово освітня робота, яка направлена  на усвідомлення та важливість професії енергетик. Це постійні екскурсії по підприємству і Музею історії Трипільської ТЕС для учнів та студентів шкіл і вузів, як районну так і області.

Екскурсії — персоналії «Шляхами дідуся» присвячені значним подіям та династіям працюючих енергетиків на підприємстві. Екскурсії для пенсіонерів Ради енергетиків Трипільської ТЕС, клубів за інтересами: «Родинне коло», «Ретро» (до якого входять пенсіонери колишні працівники електростанції та жителі м. Українка), представники ветеранських організацій, робочих колективів Обухівського р-ну, воїнів АТО,  військовослужбовців строкової служби Національної гвардії України.

В Музеї постійно створюються та проводяться: виставки присвячені визначним подіям та персоналії. Традиційними стали виставки творчих робіт вихованців підпорядкованого ТпТЕС дошкільного навчального закладу «Альонушка» та власноруч створені вироби працівників підприємства. Колектив музею постійно долучається до підготовки та проведення масових заходів на виробництві, готують сценарії свят, залучають до співпраці талановиту молодь — учнів Української дитячої школи мистецтв та вихованців гуртків при ПК «Енергетик». Разом з профспілкою підприємства організовують екскурсії  до музеїв та по визначним історичним місцям.

За 2015 – 2016 (вересень-травень) навчальний рік підприємство та Музей історії Трипільської ТЕС відвідало 235 дітей,  персоналу енергопідприємств, що навчаються в ДП «СЦПК» — 12 осіб, студентів вищих навчальних закладів м. Києва - 45 осіб, студентів КПТН – 40 осіб, пенсіонерів — ветеранів енергетики – 44 особи, військовослужбовців – 54 особи, працівників ТпТЕС — 42 чоловіки. За (вересень-травень) 2015 – 2016 років, разом відвідування та екскурсійне обслуговування музею склало більше 500 осіб.

Білоус Олена,

редактор видання