Змагання визначили найкращу пожежну дружину енергетиків Центренерго

30.06.2016

Успішно боротись з вогнем можуть тільки сильні, швидкі і витривалі. Це стосується не тільки формувань професійних пожежних, а й пожежних дружин Добровільної пожежної охорони (далі - ДПО) підприємств. Отримати нагоду продемонструвати всі свої вміння та навички, закріпити знання та підвищити свою бойову готовність змогли члени дружин ДПО відокремлених підрозділів ПАТ «Центренерго», прийнявши участь у змаганнях, що відбулися з 21 по 23 червня на Зміївській ТЕС.

Вже з  самого початку було зрозуміло, що боротьба за лідерство буде запеклою.  Навіть незважаючи на спекотну погоду і хвилювання команди демонстрували свої найкращі професійні якості та командну єдність, але фортуна виявилася примхливою і непередбачуваною.

Одним з етапів Програми змагань було подолання пожежної смуги перешкод. Учасники після старту повинні були одягнувши пожежний одяг та спорядження пройти естакаду, розгорнути рукавну лінію від пожежного крана, заповнити тренувальну мішень водою до появи сигналу, загасити палаючу рідину порошковим вогнегасником. Далі одягти протигаз, проходячи по тунелю врятувати потерпілого і евакуювати його до безпечного місця та пройти лабіринт до фінішної лінії. Тут перемога дісталась тільки витривалим, зосередженим та холоднокровним. Більшість учасників цю частину змагань завершили вдало. Кращі результати долання смуги перешкод показала команда ВП «Ременерго». Крім того, високий рівень теоретичних знань ремонтного підрозділу забезпечив їм беззаперечну перемогу і почесне перше місце.

В ході змагань всі команди впевнено продемонстрували свої вміння та знання пожежної справи та пожежно-технічного обладнання.  Друге місце посіла дружина ДПО Зміївської ТЕС, третє і четверте – відповідно команди Вуглегірської і Трипільської ТЕС.

Команда Трипільської ТЕС показала високий рівень організації і підготовки до змагань, гарну фізичну форму і командний дух, але до призового місця їм не вистачило теоретичних знань. Сильнішими в теоретичних питаннях визначилися дружини ДПО Вуглегірської, Зміївської ТЕС та Ременерго. Повні і грамотні відповіді на 40 екзаменаційних питань у білетах показали широкий рівень фахових знань з охорони праці та пожежної безпеки інженерно-технічного складу підрозділів ПАТ «Центренерго».

Суддівська колегія уважно аналізувала результати змагань і визначила кращих учасників. Переможці були відзначені дипломами, почесними грамотами, медалями, значками та отримали грошові винагороди. Команда–переможець з гордістю повезла до свого підрозділу почесний кубок.

Судді і учасники одноголосно зазначили відмінну підготовку і організацію проведення змагань. Команди були належним чином забезпечені пожежно-технічним озброєнням, бойовим одягом, вогнегасниками, протигазами та необхідним інвентарем. Програма змагань була складена на високому рівні. Місце проведення змагань (територія навчального центру і навчального полігону Зміївської ТЕС) дозволило командам без перешкод показати всі свої професійні можливості, вигравати чесно, показавши високу дисципліну, вольові і моральні якості.