Імпортоване вугілля почало надходити на склади ТЕС

26.08.2016

25 серпня в ДП «Морський торговельний порт «Южний», (м. Одеса) після проведення митних процедур став під розвантаження балкер CORONIS з вантажем 71,7 тис. тон енергетичного вугілля з Південно-Африканської республіки. Найближчим часом перші 50 вагонів буде відправлено на склади Трипільської ТЕС. Повне розвантаження всіх контейнерів судна займе близько 4-5 днів.

ПАТ «Центренерго» придбало паливо згідно контракту на постачання імпортованого енергетичного вугілля із швейцарською компанією міжнародним трейдером - Alchar Services SA.

Міжнародна компанія Incolab Services B.V., що спеціалізується на проведенні незалежної експертизи, контролю та сертифікації і має акредитацію та атестацію в Україні, здійснює контроль якісних показників вугілля. Розвантаження та проведення пробовідбору вантажу супроводжують спеціалісти ПАТ «Центренерго», Трипільської та Зміївської ТЕС.

Поставки імпортованого вугілля здійснюються ПАТ «Центренерго» з метою диверсифікації джерел постачання вугільного палива для сталого проходження осінньо-зимового періоду 2016/2017.