Працюємо з надійними партнерами

3.08.2012

Енергоблок № 8 Зміївської ТЕС був реконструйований у 2005 році за участі консорціуму західних компаній і банків, передусім німецьких. Консорціум очолювала компанія Siemens. У результаті реалізації пілотного проекту потужність блока підвищено з 275 МВт до 325 МВт, істотно поліпшено екологічні та економічні показники енергоблока, подовжено його ресурс на 15-20 років. Проектом були впроваджені нові прогресивні технології спалювання вітчизняного низькосортного вугілля. Під час реконструкції на котлоагрегаті типу ТПП-210 вперше на українських ТЕС була змонтована нова двохплечева газощільна паливня.

Під час проведення планового середнього ремонту енергоблока в період з 1 квітня по 14 червня 2012 року, виникла гостра необхідність у частковій заміні нижньої радіаційної частини (НРЧ) газощільної паливні.  До цього аналогічні роботи в Україні не виконувались.

Для виконання зазначених робіт за результатами торгів генеральним підрядником визнано ТОВ «Завод енергетичного машинобудування» (м. Харків). З підприємством був укладений договір на виготовлення та заміну екранних труб НРЧ корпусів 8А та 8Б, фронтової та тилової стін камери запалювання  газощільної  паливні  котла  типу ТПП-210.

Спільно з генеральним підрядником вищевказані обсяги робіт виконувались підрядною організацією ТОВ «Востокенергоремонт» (м. Харків).

Зауважимо, що деякі підприємства з великим досвідом роботи відмовились від участі у тендері, оскільки замовлені значні обсяги робіт та короткі терміни проведення середнього ремонту енергоблока (всього 59 діб) відчутно підвищили вартість виготовлення обладнання і термін проведення робіт.

Завдяки наполегливим і злагодженим діям з боку ТОВ «Завод енергетичного машинобудування», ТОВ «Востокенергоремонт» та технічного керівництва Зміївської ТЕС і ПАТ «Центренерго», всі роботи були виконані в повному обсязі і в установлений графіком ремонтів термін.

Про високу якість робіт говорить той факт, що під час монтажу обладнання було заварено понад 6,5 тисяч стиків, при тому, що проведенні гідравлічні випробування не виявили жодних суттєвих зауважень.

На сьогодні енергоблок № 8 працює надійно і стабільно несе навантаження у відповідності із заданими диспетчерськими графіками навантажень.

Враховуючи, що ТОВ «Завод енергетичного машинобудування» і ТОВ «Востокенергоремонт» виконали значні обсяги робіт на енергоблоці № 8 Зміївської ТЕС вчасно і якісно, керівництво ПАТ «Центренерго» висловлює їм щиру подяку і сподівається на подальшу плідну співпрацю при проведенні ремонтів енергетичного обладнання теплових електростанцій ПАТ «Центренерго».