Переможці програми «Людина року-2011» будуть оголошені в березні

18.01.2012

17 січня 2012 року за підсумками експертного опитування оголошені імена кращих представників української еліти, які за свої професійні досягнення у 2011 році визначені лауреатами загальнонаціональної програми «Людина року-2011». Серед  номінантів на почесне звання Промисловець року -  генеральний директор ПАТ «Центренерго» Олександр Чмиренко.

Шістнадцята загальнонаціональна програма "Людина року-2011" пройде у Києві 24 березня 2012 року на сцені Національного палацу мистецтв "Україна".  Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор цієї програми Аркадій Райцин.

Цього року за титул "Людина року" змагатимуться 57 лауреатів - по три в 19 номінаціях. Програма передбачає присудження цього титулу найбільш видатним особистостям України, які досягли значних успіхів у найважливіших сферах професійної й громадської діяльності. А визначатимуть переможців традиційно шляхом таємного голосування члени Вищої академічної ради програми напередодні урочистої церемонії вручення премій. Серед номінацій - "Регіональний лідер року", "Міський голова року", "Промисловець року", "Національна торговельна марка року", "Газета року", "Митець року", "Журналіст року в галузі електронних ЗМІ", "Меценат року", "Спортсмен року" та ін.

Окрім основних номінацій, уже затверджені володарі міжнародних та спеціальних премій "Людина року-2011". За словами члена Вищої академічної ради програми Михайла Резника, міжнародна премія в галузі дипломатії буде присуджена Надзвичайному і Повноважному Послу Греції в Україні Георгісу Георгунтзосу; спеціальна міжнародна премія "За відродження культурних контактів і духовне зближення народів" - відомій французькій співачці Патрісії Каас. Ще дві міжнародні премії в галузі культури та мистецтва отримають народний артист Росії В'ячеслав Добринін та заслужена артистка Росії Наталія Корольова.

Спеціальна премія "За самовіданне служіння людям, своїй Вітчизні і професії" дістанеться медичному центру "Кібер клініка Спіженка".

Спеціальну премію "Зіркове SOLO" буде вручатися кільком всесвітньо відомим і популярним виконавцям: переможниці пісенного конкурсу "Євробачення-2005", гречанці Єлені Папарізу, народному артисту Росії Дмитру Харатьяну і кавалер-баритону, доктору музики, солісту провідних оперних сцен Костянтину Ріттель-Кобилянському.

З повним переліком лауреатів шістнадцятої загальнонаціональної програми "Людина року-2011" можна ознайомитись на сайті http://www.ludinaroku.com.ua/