Вітання з Днем енергетика

19.12.2012

Шановні колеги, дорогі друзі!

Щиро вітаю всіх українських енергетиків з нашим головним святом - Днем енергетика!

Щоб забезпечити енергією вітчизняні підприємства, освітити та обігріти будинки людей енергетики прикладають багато зусиль і здібностей, часто проявляючи при цьому справжній трудовий героїзм.

Об'єднана енергосистема країни - це складний, унікальний механізм, створений багатьма поколіннями вчених, інженерів, будівельників, фахівців різних напрямів, обслуговуючого персоналу. Його підтримка вимагає величезного обсягу знань і технологічного досвіду, високого рівня загальної культури, стійких моральних та душевних якостей, почуття громадянського обов'язку та відповідальності за доручену справу. Це не тільки електростанції, лінії електропередач, підстанції та інші об'єкти енергетичного комплексу. Це щоденна праця сотень тисяч людей, яка гарантує надійність електропостачання всієї країни.

У цей день хочу привітати ветеранів, які багато років життя віддали становленню та розвитку енергетики України. Зведені вами об'єкти і зараз надійно працюють в енергосистемі країни. Упевнений, що молоді фахівці збережуть і примножать всі найкращі традиції, що ви заклали.

Багато генеруючих потужностей нашої країни пройшли реконструкцію і модернізацію, знайшли «друге дихання». Процес оновлення підприємств паливно-енергетичного комплексу триває і вдосконалюється. Поєднання традицій та інновацій в нових сучасних проектах це - ключ до рішення багатьох завдань сучасного енергетичного комплексу.

Ми впевнено тримаємо курс на залучення інвестицій, підвищення енергоефективності та реалізацію програм з енергозбереження та екологічної безпеки.

Україна може пишатися сьогоднішнім днем ​​і може бути впевнена у своїх енергетичних перспективах. Розвиток міжнародних проектів в енергетиці допоможе створити сприятливий інвестиційний клімат для реалізації потенціалу українського енергосектору та стимулювання технологічного розвитку галузі.

Рік, що минає, став для нас ще одним етапом вдосконалення і розвитку. Накопичений за цей рік досвід роботи дозволяє нам впевнено планувати майбутнє.

Шановні енергетики! У день нашого професійного свята я хотів би побажати всім нам успішного виконання всіх намічених планів і реалізації нових проектів, витримки і мудрості у прийнятті важливих рішень, удачі і підтримки близьких людей. Будьте здорові, енергійні і повні оптимізму.

З повагою,
Олександр Чмиренко