Ювілей Вуглегірської ТЕС став яскравим святом

25.12.2012
22 грудня працівники Вуглегірської ТЕС відзначали не тільки своє професійне свято - День енергетика, але й ювілей підприємства - 40-річчя з дня пуску першого енергоблоку. Підготовку до урочистостей почали задовго до дня ювілею, тому свято вийшло яскравим, насиченим, повним світла і вогню.

Урочисті заходи розпочалися 21 грудня в Актовій залі Вуглегірської ТЕС. Триста працівників станції отримали від адміністрації підприємства грамоти та подяку, а також грошову премію за багаторічну сумлінну працю, за великий особистий внесок у забезпечення стабільної роботи станції. Грамоти вручали директор Вуглегірської ТЕС Сергій Тарутін і голова профспілкової організації підприємства Володимир Жарніков. Невеликий концерт, підготовлений самодіяльними колективами Палацу культури УТЕС, створив святкову атмосферу в переддень свята.

А 22 грудня у Великому залі Палацу культури зібралися працівники УТЕС, ветерани станції, гості. У залі можна було побачити молодих енергетиків, засновників та будівельників станції, сім'ї та династії енергетиків станції і, звичайно, почесних гостей, що приїхали привітати колектив з ювілеєм.

Народження світла і електричної енергії - тема номерів, які відкрили святковий концерт: лазерного шоу, що славило працю енергетиків, і танцювальної композиції, підготовленої Зразковим колективом бального танцю «Нараяна».

У цей вечір на адресу енергетиків Вуглегірської ТЕС прозвучало багато поздоровлень і теплих слів. І перше - від директора станції Сергія Тарутіна. У своєму виступі він зазначив, що значення роботи енергетиків важко переоцінити, сумлінна робота кожного енергетика станції - безцінний внесок у забезпечення стабільної роботи підприємства. Сергій Георгійович нагадав присутнім деякі сторінки історії станції, згадав імена енергетиків Вуглегіркі, що назавжди вписані в її історію.

До привітань директора Вуглегірської ТЕС приєднався Генеральний директор ПАТ «Центренерго» Олександр Чмиренко. Олександр Миколайович сказав багато теплих слів на адресу підприємства і його колективу, зазначивши, що завдяки злагодженій і професійній роботі персоналу станції минулий рік став вдалим для Вуглегірської ТЕС і товариства в цілому. Попереду у підприємства відкриваються нові перспективи, підкреслив керівник у своєму виступі. Генеральний директор побажав енергетикам стабільності, безаварійної роботи, успіхів, здоров'я і благополуччя, втілення в життя всіх планів і здійснення мрій.

Від імені Профспілки товариства колектив енергетиків привітав Голова Ради профспілкових комітетів «Центренерго» Валерій Бичков.

Передовики виробництва та кращі фахівці Вуглегірської ТЕС були відзначені Почесними грамотами Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та ПАТ «Центренерго». Кращим працівникам електростанції були вручені почесні нагороди товариства - Нагрудний знак «Почесний працівник ПАТ «Центренерго», нагрудний знак «Відмінник ПАТ «Центренерго».

Почесними гостями свята стали голова ЦК профспілок працівників енергетики та електротехнічної промисловості України Сергій Шишов, голова Донецького обкому профспілки працівників енергетики Наталія Старухіна, голова Ради старійших енергетиків України Зоя Томаш. Вони також подякували енергетикіам Вуглегірської ТЕС за сумлінну працю і високий професіоналізм і вручили працівникам станції профспілкові нагороди.

Олег Григорович Панасовський був не просто гостем на цьому урочистому заході. З його ім'ям пов'язана значна частина життя підприємства довжиною у двадцять років. Втім, залишивши пост директора в 2002 році, О.Г.Панасовскій не залишив Вуглегірку без своєї уваги. Він зазначив, що головна гордість Вуглегірської ТЕС - це високопрофесійний, дисциплінований колектив і побажав енергетикам всіх благ.

Чимало добрих слів на адресу працівників Вуглегірської ТЕС, на адресу ветеранів станції прозвучало і від інших гостей свята. Вітали ювілярів і дарували подарунки: Анатолій Брехунець - Світлодарськ міський голова, Ігор Бабенко - директор Зміївської ТЕС, Олександр Горбильов - директор «Ременерего», Володимир Ткачов - директор «ДонОРГРЕС», Сергій Гайдук та Світлана Дремлюк - депутати обласної ради та багато інших.

Відомо, що дні народження ми любимо за увагу, сюрпризи, подарунки. На нинішньому святі сюрпризів було багато. І серед них - ювілейний торт у вигляді станції, свічки на якому задули Олександр Чмиренко і Сергій Тарутін.

Концерт, в якому брали участь творчі колективи Палацу культури УТЕС і артисти Донецької філармонії, був прекрасним подарунком всім, хто зібрався в цей вечір у Великому залі Палацу культури. Завдяки артистам Світлодарська та Донецька вечір вийшов дуже яскравим, не по-грудневому теплим і запам'ятався присутнім почуттям гордості і радості, яка народжується від причетності до великої і важливої ​​справи.

А по закінченні концерту біля Палацу культури фантастичними вогнями осяяв небо святковий феєрверк. Чарівні квіти, що розпустилися в зимовому небі Світлодарська, стали завершальним акордом святкування ювілею Вуглегірської ТЕС.