Ремонт гарантовано

19.08.2015 Економічна та безперебійна робота обладнання на електростанціях є найважливішим завданням персоналу. Вирішення цього завдання вимагає проведення технічного обслуговування і ремонту енергообладнання,  яке успішно виконує відокремлений підрозділ «Ременерго» ПАТ «Центренерго», що був створений на базі Черкаського виробничо-територіального…Читати далі →

Обладнання Зміївської ТЕС готове для несення електричних та теплових навантажень

18.08.2015 В цьому житті все колись буває вперше. Вперше 31 грудня 1960 року був включений в мережу перший енергоблок електростанції – головний в СРСР зразок блока потужністю 200 МВт. Потім, на протязі 9 років, кожного року вперше видавав електричну енергію наступний збудований енергоблок. Багато чого було вперше за 55 років роботи Зміївської…Читати далі →

На об’єктах підвищеної небезпеки ПАТ «Центренерго» впроваджуються системи контролю

17.08.2015 Підприємства теплової енергетики мають досить високий рівень імовірної небезпеки, обумовлений використанням горючих, легкозаймистих і вибухонебезпечних речовин, хімічних реагентів, тощо. Одним з найбільш ефективних факторів попередження виникнення надзвичайних ситуацій, є створення автоматизованих систем їх раннього виявлення.…Читати далі →

Енергетики готують до пуску четвертий енергоблок Вуглегірської ТЕС

13.08.2015 Завершуються ремонтні роботи на енергоблоці №2 Вуглегірської ТЕС ПАТ «Центренерго». Це останній відновлюваний енергоблок, який постраждав внаслідок пожежі на ТЕС в 2013 році.З введенням його в експлуатацію ПАТ «Центренерго» зможе виробляти додаткові обсяги електроенергії, що дозволить зменшити дефіцит потужності в енергосистемі…Читати далі →

Ставок-охолоджувач потребує проведення днопоглиблювальних робіт

12.08.2015 Багаторічне замулення ставка-охолоджувача Зміївської ТЕС водою із Сіверського Донцю та розмив берегів призводить до збільшення обсягу донних відкладень у водоймі майже на 30% від обсягу на початок експлуатації, що заважає нормальному циркуляційному потоку водних мас, підвищує температуру води для охолодження технологічних…Читати далі →

Збереження обладнання ТЕС - нагальне питання часу

11.08.2015 Падіння споживання електричної енергії економікою України та критична нестача палива обумовили значні довготривалі простої обладнання електростанцій у резерві, що тягне за собою його корозію. Як запобіжний захід упередження корозії, широко, в тому числі на електростанціях ПАТ «Центренерго», застосовується технологія термовакуумного…Читати далі →