• Головна
  • Новини
  • На Трипільській ТЕС розпочато пусконалагоджувальні роботи установки сіркоочистки димових газів
На Трипільській ТЕС розпочато пусконалагоджувальні роботи установки сіркоочистки димових газів
Ставлячись із розумінням та повагою до інтересів суспільства,  приділяючи особливу увагу питанням зменшення впливу виробничої діяльності на довкілля, ПАТ «Центренерго» впроваджує низку заходів, спрямованих на зниження викидів забруднюючих речовин в атмосферу.

Для поліпшення екологічної ситуації навколо столичного Київського регіону Товариство реалізує на енергоблоці №2 Трипільської ТЕС проект будівництва повномасштабної установки сіркоочистки димових газів за сучасною напівсухою технологією європейської фірми  RAFACO S.A. з метою зниження концентрації окислів сірки в димових газах та видалення остаточного запилення в рукавних фільтрах. 

Рішення щодо спорудження першої в Україні пілотної установки десульфуризації димових газів було прийнято з урахуванням вимог чинного природоохоронного законодавства, міжнародних зобов’язань України, як члена Енергетичного Співтовариства.


На даний час генеральною підрядною організацією ТОВ «Запорізький тепло-енерго проект» розпочато пусконалагоджувальні роботи на обладнанні та його вузлах, в тому числі, проведено налагодження вузлів комплектної розподільчої установки типу КРПЗ-6кВ, здійснено подачу напруги на щитову компресорної установки з її включенням. Проводяться підготовчі роботи для опробування системи стисненого повітря, насосної станції технічної води з виконанням відмивки трубопроводів.

Реалізація даного проекту забезпечить подальше функціонування ТЕС в контексті вимог природоохоронних органів та позитивно позначиться на міжнародному іміджі України як члена Енергетичного Співтовариства.