• Головна
  • Новини
  • На Зміївській ТЕС відпрацювали дії з гасіння умовної пожежі в машинному залі
На Зміївській ТЕС відпрацювали дії з гасіння умовної пожежі в машинному залі
На Зміївській ТЕС 2 серпня 2019 року було проведено спільне протипожежне тренування персоналу з підрозділами Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Харківській області.

Метою таких навчань є набуття персоналом навичок приймати швидкі і правильні рішення щодо організації гасіння протипожежними службами до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів, забезпечення вчасного сповіщення та зв'язку з об'єктовим штабу пожежогасіння, приведення в роботу  первинних засобів пожежогасіння та реалізація ефективних дій гасіння пожежі на електрообладнанні за умов високих температур.

Учасники тренувань відпрацювали організацію та тактику гасіння пожеж в машинному залі в наслідок обриву маслопроводу та спалаху масла, дії щодо запобігання можливим аваріям на турбогенераторі, попередження пошкодження обладнання та руйнування покрівлі машинного залу, травмам персоналу під час умовної пожежі.

Свою майстерність продемонстрували оперативний персонал вахти електростанції, дружина добровільної пожежної охорони, служба охорони громадського порядку, медична служба, служба зв'язку та оповіщення, аварійно-технічна ланка, автотранспортна служба.

Працівники діяли швидко і злагоджено та змогли отримати необхідні знання, вдосконалити практичні навички пожежогасіння. Поставлена задача з ліквідації умовної пожежі виконана.