• Головна
  • Новини
  • ПАТ "Центренерго" сплатило 102 млн грн державним вугільним шахтам
ПАТ "Центренерго" сплатило 102 млн грн державним вугільним шахтам

ПАТ "Центренерго" сплатило державним вугільним шахтам 53 млн грн за останні два тижня червня та ще 49 млн гривень 1 липня. Розрахунок здійснюється відповідно до розробленого новим керівництвом компанії планом погашення заборгованостей за отримане вугілля.

Зазначимо, ПАТ «Центренерго» є єдиним споживачем вугілля з державних шахт, отож конструктивне та взаємовигідне співробітництво є єдиним шляхом роботи для підприємств. Водночас трудовий колектив та керівництво компанії розуміють важливу соціальну функцію, яка покладено на ПАТ "Центренерго", щодо збереження вугільної промисловості країни.

"У “Центренерго” ми розробили план розрахунку з українськими вугільними шахтами, який вже реалізується. Я взяв це питання під особистий контроль одразу після призначення на посаду. Ми вже сплатили понад 100 млн грн, пришвидшивши розрахунки у липні. Невдовзі це дозволить зняти питання про зарплати шахтарів з порядку денного - звичайно, якщо на шахтах не буде зловживань", - зазначив в. о. генерального директора ПАТ «Центренерго» Олександр Корчинський.

Він наголосив, що погашення заборгованості перед державними вугільними шахтами — одне з пріоритетних завдань для керівництва компанії. Попри скрутне фінансове становище компанії та 1,4 млрд грн заборгованості з боку ДП "Енергоринок" за вироблену електроенергію, у новому графіку розрахунків на липень вдалося пришвидшити темпи погашення боргів перед вугільними підприємствами. Вже 1 липня компанія додатково сплатила 49 млн грн з запланованих 120 млн грн в межах липневого графіку, після перерахування 53 млн грн в останні два тижні червня.

Наголошуємо, маніпулятивні та завідомо неправдиві повідомлення щодо стану розрахунків та завищення реальної суми заборгованості ПАТ «Центренерго» є неприпустимими та деструктивними. З метою стабілізації ситуації та виведення з кризи енергетичної галузі України, закликаємо ЗМІ та громадськість користуватися тільки офіційними та перевіреними даними.