• Головна
  • Новини
  • ПАТ «Центренерго» забезпечило виконання фінансових зобов’язань перед державою у 2019 році
ПАТ «Центренерго» забезпечило виконання фінансових зобов’язань перед державою у 2019 році

Виконуючи першочергове завдання енергетиків по безперебійному енергопостачанню народного господарства України, ПАТ «Центренерго» в 2019 році виробило 10,2 млрд. кВт г електроенергії, що на 17% більше ніж у 2018 році.

При цьому, для потреб виробництва в пріоритеті використовувалось вугілля, яке видобувається на державних шахтах країни. У 2019 році було використано 4,8 млн. т. українського вугілля. Вся запропонована державними підприємствами вугільна продукція поставлялась і використовувалась на електростанціях ПАТ «Центренерго». Крім вугілля, запропонованого державними підприємствами, ПАТ «Центренерго» було змушено докуповувати 3,9 млн. т. вугілля у комерційних підприємств (ДТЕК та інші) та вугілля імпортного походження. 

В складних фінансово-економічних умовах роботи паливно-енергетичного комплексу, обмеження цін на ринку електроенергії ПАТ «Центренерго» в першу чергу забезпечило оплату обов'язкових податкових платежів - ПДВ, акцизний податок, екологічний податок, та інші. В 2019 році Товариство в повному обсязі сплатило всі податкові платежі та перерахувало до бюджетів всіх рівнів понад 3,318 млрд. грн., що дозволило залишитись на лідируючих позиціях по сплаті податків серед підприємств ПЕК. 

Крім того, у 2019 році ПАТ «Центренерго» в повному обсязі забезпечило виплату заробітної плати своїм працівникам та у відповідності до Колективного договору підвищило рівень заробітної плати на 9%.  

ПАТ «Центренерго» проводить свою діяльність в умовах складної ситуації, що спричинена низкою факторів, які знаходяться поза межами впливу та контролю Товариства. Так, заборгованість ДП «Енергоринок» перед ПАТ «Центренерго» за вироблену та відпущену в ОЕС України електроенергію станом на 31.12.2019р. становить 1,4 млрд. грн.