Повідомлення про поточний стан розрахунків

ПАТ «Центренерго» є єдиним споживачем вугільної продукції державних українських шахт. Колектив підприємства, який налічує 6740 працівників енергетичної галузі,  глибоко розуміє важливу соціальну функцію, яка на нього покладена. Та саме з урахуванням дійсно патріотичної позиції працівників-енергетиків колектив державного «Центренерго»  вкрай схвильований ситуацією на енергетичному ринку України в цілому та в шахтарських колективах зокрема.

Так, не зважаючи на складний фінансовий стан і прострочену дебіторську заборгованість від ДП «Енергоринок» в розмірі понад 1,4 млрд.грн, ПАТ «Центренерго» за останні два тижня червня погасило більш ніж 53 млн.грн. боргу перед шахтарями. А рівень розрахунків за фактично отримане вугілля у червні сягнув більш ніж 86%.

Погашення заборгованості перед державними вугільними шахтами — одне з пріоритетних завдань для керівництва компанії.

Товариство розробило новий графік погашення заборгованості на липень, та враховуючі вкрай скрутнне фінансове становище підприємства, намагатиметься як найшвидшими темпами сплачувати за отримане вугілля.

Тому вже 1-го липня компанія додатково сплатила ще 49 млн.грн. в межах липневого графіку.

Наголошуємо, що маніпулятивні та завідомо неправдиві повідомлення щодо стану розрахунків та завищення реальної суми заборгованості ПАТ «Центренерго» є неприпустимими та деструктивними. З метою стабілізації ситуації та реальної допомоги шахтарям, закликаємо ЗМІ та громадськість  користуватися  тільки офіційними та перевіреними даними.

 ПАТ «Центренерго» впевнено, що конструктивно налаштовані фахівці, експерти та учасники ринку розуміють штучний характер проблеми, а саме вплив розрахунків Товариства за поставлене вугілля на розмір заборгованості заробітної плати шахтарям.  Вочевидь, нагнітання ситуації та дестабілізація суспільства вигідна певними діячами за ради досягнення власних інтересів.