• Головна
  • Новини
  • ПРЕС-РЕЛІЗ ПАТ «Центренерго» щодо спростування інформації, розміщеної на сайті інтернет-видання «Економічна правда» щодо переплати за перевалку вугілля у портах України
ПРЕС-РЕЛІЗ ПАТ «Центренерго» щодо спростування інформації, розміщеної на сайті інтернет-видання «Економічна правда» щодо переплати за перевалку вугілля у портах України

Сьогодні у ЗМІ з’явилася неправдива інформація щодо переплати за транспортно експедиційні послуги! У зв’язку з цим публікуємо офіційне спростування. 

ПАТ «Центренерго» у своїй діяльності керується законодавством України і виключно в юридичній площині здійснює будь-яку комерційну діяльність.

Для здійснення операцій по розвантаженню вугілля з суден, складуванню, завантаженню в залізничні вагони та подальше відправлення на ТЕС Товариства необхідно здійснити закупівлю послуг з транспортно-експедиційного обслуговування. А на закупівлю послуг з транспортно-експедиційного обслуговування поширюється дія Закону України «Про публічні закупівлі».  

З цією метою Товариством було оголошено відкриті торги на Прозоро. При цьому, розбивка закупівлі на окремі лоти по портам була здійснена з метою дати можливість безпосередньо портам України прийняти участь в даних торгах. 

Після проведення 06.06.2017 року електронного аукціону Тендерний комітет ПАТ «Центренерго» розглянув найбільш економічно вигідні пропозиції (серед тих, хто взяв участь у тендері) і визнав переможцем відкритих торгів ТОВ "Екскомсервіс" (всі дані містяться у вільному доступі на http://www.prozzoro.gov.ua/). 

Окрім того, ПАТ «Центренерго» не надходило жодних комерційних пропозицій від учасників ринку з цінами, наведених у публікації «Економічна правда», та скарг ні від учасників ні від портів. 

ПАТ «Центренерго» готове коментувати відповідну ситуацію. 

Просили б також врахувати та виходити з того, що відповідно до Договору (у відкритому доступі на Прозоро) між ПАТ «Центренерго» та компанією-переможцем ціна на вантажно-розвантажувальні послуги американського вугілля складе не більше 145 грн за метричну тонну (без ПДВ), що в розрахунку на долар на сьогодні складає близько 5,4 дол.США. Тому, наведена у згаданому виданні інформація не відповідає дійсності.

Просимо врахувати.