ПРЕС-РЕЛІЗ

ПАТ «Центренерго» висловлює занепокоєння публічними заявами народного депутата України Сергія Лещенка щодо умов відкритого приватизаційного конкурсу ПАТ «Центренерго» та безпідставними звинуваченнями з його боку на адресу компанії та учасників конкурсу.

На превеликий жаль, це вже не перший факт поширення неперевіреної та непідтвердженої інформації щодо компанії «Центренерго» з боку народного депутата Сергія Лещенка, який задля особистого політичного піару вдається до брудних маніпуляцій та видає інформацію з відкритих джерел за «сенсацію» і таким чином шкодить інтересам держави.

Ми припускаємо, що факт публічних заяв народного депутата України, який безпідставно називає «аферою» відкритий приватизаційний конкурс та ставить під сумнів оголошену вартість компанії понад 200 млн доларів США, розцінюючи її як «продаж за безцінь», свідчить про упередженість та політичні мотиви пана Сергія Лещенка.

Повідомляємо, що стартова ціна державного пакету акцій ПАТ «Центренерго» була визначена за результатами всебічного та об′єктивного аудиту компанії, який було проведено за кошти держави міжнародною аудиторською компанією Ernst&Young.

Наголошуємо, що для проведення оцінки компанії та визначення стартової ціни державного пакету акцій ПАТ «Центренерго» Кабінетом Міністрів України було визначено та затверджено Радника – польську філію авторитетної аудиторської компанії Ernst&Young (Розпорядження КМУ від 21.02.2018 № 111-р). Радником до аудиту було залучено також юридичну компанію Baker McKenzie та аудиторську компанію Baker Tilly Ukraine.

Ми переконані, що ставлячи під сумнів результати роботи іноземних аудиторів та називаючи процедуру приватизації ПАТ «Центренерго» «аферою», народний депутат України Сергій Лещенко свідомо діє всупереч державним інтересам, адже таким чином занижує ринкову вартість як самої компанії, так і державного пакету акцій ПАТ «Центренерго», які виставлені на приватизацію Фондом державного майна України.

Ми закликаємо депутатів Верховної Ради України та членів Кабінету Міністрів України дати свою оцінку публічним заявам народного депутата Сергія Лещенка, та визнати їх такими, що шкодять репутації, інвестиційній привабливості та занижують ринкову вартість державного активу ПАТ «Центренерго».