• Головна
  • Новини
  • Профілактичні заходи для роботи в умовах підвищеної температури повітря
Профілактичні заходи для роботи в умовах підвищеної температури повітря

З настанням літа, яке за інформацією Всесвітньої Метеорологічної Організації може стати одним із найспекотніших з початку метеорологічних спостережень, Служба охорони праці ПАТ «Центренерго» застерігає про необхідність вживання важливих заходів безпеки, організації оптимального режиму праці та надає рекомендації щодо безпечного проведення робіт.

З метою збереження життя, здоров’я працюючих та попередження нещасних випадків, керівникам робіт у відокремлених підрозділах Товариства необхідно більш ретельно планувати виробничі завдання для кожного робочого місця, звертаючи увагу на  фізіологічний стан працівників, проведення цільових інструктажів щодо дотримання вимог безпечного ведення робіт та надання долікарської допомоги у разі сонячного та теплового удару, запаморочення.

У небезпечний спекотний період необхідно посилити контроль особливо за виконанням робіт підвищеної небезпеки та безпечною експлуатацією обладнання.

Необхідно проводити суворий контроль за дотриманням вимог з використання відповідного спеціального одягу, взуття і особливо відповідних засобів індивідуального захисту (каски, окуляри тощо), збільшити тривалість технологічних перерв бригадам та обмежити роботу в «температурні часи пік» працівників, які виконують роботи на відкритих ділянках, забезпечити такі робочі місця питною водою, доукомплектувати аптечки першої допомоги.  

Крім того, при підготовці робочих місць та допуску персоналу до виконання робіт слід звертати увагу на заходи для уникнення інфікування коронавірусом, зокрема можливості регулярного користування дезінфекційними засобами та частого миття рук.